Home > Circuit > Didier Van Dalen klaar om in het voorprogramma van de WEC de kleuren van Kronos Porsche Centre te verdedigen

Didier Van Dalen klaar om in het voorprogramma van de WEC de kleuren van Kronos Porsche Centre te verdedigen

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Het lijkt alsof het gisteren was. Twaalf maanden geleden maakte Didier Van Dalen zijn debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, in het voorprogramma van de 6 Uur van Spa-Francorchamps, tweede manche van het wereldkampioenschap uithouding. Zijn autosportervaring was toen beperkt tot een deelname in de VW Fun Cup, maar de rijder uit Grez-Doiceau overtrof alle verwachtingen door in categorie B twee keer naar het podium te rijden.

Twee weken na zijn klasse-overwinning in de Belcar, in het gezelschap van Frédéric Bouvy en Damien Coens, trekt de 25-jarige jonge wolf op 4, 5 en 6 mei opnieuw naar de Ardense omloop, om er deel te nemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Die rijdt opnieuw in het kader van de prestigieuze FIA WEC-meeting. Didier bestuurt er dezelfde Porsche 911 (991) GT3 Cup uit de ateliers van No Speed Limit/LLM, een wagen die wordt ondersteund door Kronos Porsche Centre. Voor zowat 60.000 toeschouwers neemt hij het op tegen de tenoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Franse Porsche Carrera Cup, samen goed voor zowat veertig strikt identieke GT3 Cups! Zijn enige doel wordt het zo goed mogelijk doen in één van de meeste hoogstaande monomerkencups van Europa.

“De organisatoren hebben me dit jaar in de categorie A (Pro) geplaatst… terwijl het pas mijn derde race in 911 GT3 Cup is!”, benadrukte Didier. “Mijn zege in de Belcar schonk me uiteraard wat vertrouwen, maar een uithoudingswedstrijd van 180 minuten valt niet te vergelijken met twee sprints van 30 minuten. Het enige waar ik dit weekend kan op mikken is mijn best te doen in een peloton bestaande uit de beste sprinters en specialisten van de Porsche Cup.”

“Ik ben wel heel blij dat ik opnieuw kan racen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, bovendien in het kader van de prestigieuze FIA WEC-meeting”, voegt hij er aan toe. “Joël en Julien, mecaniciens van Kronos Porsche Centre, zullen opnieuw aanwezig zijn om mijn 911 in de watten te leggen. Mijn teammaats uit de Belcar, Fred Bouvy en Damien Coens, zullen ook aanwezig zijn om me te ondersteunen. Bovendien krijgen een honderdtal klanten van onze concessie de gelegenheid om de schitterende 6 Uur van Spa-Francorchamps bij te wonen en de officiële Porsches, die in juni zullen deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans, in actie te zien. Ik kan haast niet wachten!”

Didier Van Dalen komt voor het eerst in actie op donderdag, met twee vrije trainingen van 40 minuten (om 10u05 en 15u05). Na de kwalificaties van vrijdagochtend worden er twee races van 30 minuten gereden, op vrijdag om 14 uur en op zaterdag om 10u40. Spektakel verzekerd, vooral omdat er mooi weer wordt voorspeld!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zoek naar jong talent
Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!
Porsche GT3 Benelux naar 20 vaste inschrijvingen
2017 voor… de Porsche GT3 Cup Benelux

Leave a Reply