Home > Circuit > Porsche GT3 Benelux naar 20 vaste inschrijvingen

Porsche GT3 Benelux naar 20 vaste inschrijvingen

De testdag van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux had wat last van de plotse winterkoude in de Ardennen, maar er was wel veel volk op de piste van Francorchamps. De promotor van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux werkt hard aan een mooi startveld en ondertussen lijkt het aantal van twintig vaste deelnemers niet meer onmogelijk.

De officiële testdag in Francorchamps zag zowat alle rijders en teams opdagen, allen met de Porsche 991 GT3 Cup.

We zijn zeker tevreden met de opkomst”, vertelde Severine Ulenaers die de dagelijkse leiding van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux waarneemt. “Bij de teams zien we Belgium Racing met twee, mogelijk drie wagens, DVB RACING dat minstens drie wagens inzet, misschien ook meer. Dan hebben natuurlijk Speedlover van André van Hover, een team dat goed is voor vijf wagens, naast met de auto van Yves Noël. Verder is er PG Motorsport dat ook één wagen zal inzetten op jaarbasis. Uit Nederland is er het team van GP-Elite met drie wagens en uit Luxemburg Mediacom met één 911. Last but not least is er een Duits team met twee bolides op jaarbasis. Bij de start van het seizoen, de meeting van de WEC, komt ook de Porsche van Porsche Kronos Centre met Didier Van Dalen aan de start. Uiteraard maakt dit een solide startgrid, met bovendien een mix van de ervaren snelle heren, enkele nieuwe jonge kerels en de gentlemen drivers die vast deel van onze serie uitmaken.

Bij de nieuwe namen zien we Xavier Maassen bij DVB RACING, Glenn Van Parijs, een ex-karter, bij Belgium Racing en de jonge Jesse van Kuijk bij GP Elite. Andere nieuwe namen zijn niet uitgesloten, waaronder een bekende Belgische GT3-rijder…

 

 

You may also like
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zoek naar jong talent
Valerie Chiasson: Canadese, Luxemburgse, businesswoman en racepilote!
Didier Van Dalen klaar om in het voorprogramma van de WEC de kleuren van Kronos Porsche Centre te verdedigen
2017 voor… de Porsche GT3 Cup Benelux

Leave a Reply