Home > #Hoofdnieuws > Debackere pakt derde (en vierde) plaats in ELE Rally

Debackere pakt derde (en vierde) plaats in ELE Rally

In de nieuwe koningsklasse van de Nederlandse Rallysport, de Eurol R5 Rally Challenge, stonden afgelopen weekend negen R5’s van drie verschillende merken aan de start waaronder ook de Belgische Melissa Debackere. Titelhouder Hermen Kobus liet er echter vanaf de start geen misverstand over bestaan. Kobus wist zijn Skoda Fabia R5 op maar liefst 13 van de 14 klassementsproeven naar de snelste tijd te sturen en schreef dan ook met grote overmacht de ELE Rally op zijn naam.

Kevin van Deijne met de Ford Fiesta R5 moest maar liefst 06:10.200 toegeven en pakte daarmee de tweede plaats. Onze noorderburen waren aangenaam verrast met de prestaties van Melissa Debackere die genavigeerd werd door Didier Botsoen. Melissa pakte brons in deze Eurol R5 Rally Challenge die haar graag aan de start zouden willen zien van de komende GTC Rally.

Dit hadden we vooraf niet verwacht, want het is in Nederland zo anders dan bij ons in België. Maar we verbeterden ons steeds en vinden het erg amusant om hier aan de Eurol R5 Challenge mee te doen. Wie weet tot snel….”, aldus Melissa.

Minder goed verliep het voor twee andere toppers, nl. voor Bob de Jong en Mats van den Brand, beiden genavigeerd door onze landgenoten Bjorn Degandt en Eddy Smeets. De Jong en van en Brand waren lang in een mooi gevecht verwikkeld, maar de Jong kreeg af te rekenen met een onwillige brandstofpomp op de tiende klassementsproef. Voor Mats van den Brand was het een kp verder ‘over and out’ ten gevolge van een getordeerde cardanas.

Erik van Loon en Henk Vossen maakten de top 5 compleet.

In het algemene klassement was lokale held Piet van Hoof de enige die zich met zijn oude Mitsubishi tussen de R5’s wist te nestelen. Hij moest 02:17.600 toegeven op Kobus en zodoende moest iedereen een plaatsje opschuiven.  Dat maakt dus dat in dat algemene klassement Melissa Debackere als vierde eindigde.

Foto: Marije van der Vliet.

You may also like
Kobus en de Wild met ambitie naar de EBR
Hermen Kobus verstevigt leidende positie in Eurol R5 Rally Challenge
GTC Rally: Kobus wil revanche
Bob de Jong topfavoriet in Belgisch getinte GTC Rally.