Home > Rally > ERC > Magalhaes wint Akropolis rally

Magalhaes wint Akropolis rally

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

De leider in de Akropolis rally, Magalhães, ging met de Skoda op zondagmorgen van start met iets meer dan een minuut voorsprong en gebruikte die goed om zeer voorzichtig de vier resterende proeven af te werken en zo lekke banden te vermijden. Verstandig want met deze zege komt de Portugees in het kampioenschap nu aansluiten bij puntenleider Lukyanuk.
Achter hem finishte de verrassende Hongaar Norbert Herczig en de Pool Hubert Ptaszek, voor beide Oost-Europeanen was het hun eerste podiumfinish in het ERC, voor Magalhaes zijn eerste zege in 2018.

De scratchtijden op vier resterende klassementsproeven waren voor de opgevers van gisteren: Lukyanuk loodste zijn Fiesta R5 naar drie besttijden terwijl Juuso Nordgren met de Wevers Sport Fabia R5 de negende proef op zijn palmares mocht schrijven. Onze landgenoot Jourdan Serderidis, samen met fred Miclotte op zijn Skoda Fabia R5, snoepte van twee walletjes want hij werd ook aangekondigd als de “beste Griek”, op de zevende plaats.

Vermelden we de zege in ERC3 voor de Indiër Amittrajit Gosh op een Fiesta R2 en van de Hongaar Tomas Erdi in ERC2 met de Mitsubishi Lancer Evo X.

(foto’s: fiaerc.com)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/06/40670563850_0818c447eb_b.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan