Home > Rally > GTC Rally: Kobus wil revanche

GTC Rally: Kobus wil revanche

Na de mooie 7de plaats in de Renties Ypres Rally, staan Hermen Kobus en Erik de Wild dit weekend aan de start van de GTC Rally. De Kampioen van Nederland wil met zijn Skoda Fabia R5 de wedstrijd in Zuid-West Brabant op zijn naam schrijven. Het kan hem definitief op weg zetten naar een tweede Nederlandse titel op rij.

Hermen Kobus komt op Breda International Airport met revanchegevoelens aan de start. Vorig jaar was de Skoda-rijder op weg naar de overwinning, maar de mechaniek besliste er anders over.
Ik ben er zeker van dat ik vorig jaar de GTC Rally had gewonnen zonder die mechanische pech. We reden de meeste snelste tijden en zondag waren we bijna een halve minuut sneller dan winnaar Bob de Jong, maar door een probleem met de turbo verloren we vrijdagavond meer dan twee minuten. Dat kostte ons de overwinning. Vorig jaar waren we sneller dan Bob de Jong en Jasper Van den Heuvel. Als de mechaniek ons niet in de steek laat, gaan we vol voor de overwinning.

Naast Bob de Jong, die geniet van het thuisvoordeel, komt ook Hans Weijs Jr aan de start. Stevige concurrentie voor Hermen Kobus.
Inderdaad, maar ik lees in verschillende teksten dat Hans Weijs iedereen naar huis reed in de Zuiderzee Rally. We zijn daar op 25″ gestrand na een volledige wedstrijd. Dat noem ik niet “naar huis gereden worden”. Dit weekend wil ik bewijzen dat ik Hans Weijs Jr kan verslaan, maar dan moet wel alles perfect verlopen. Ik kan me geen foutje veroorloven, want 10″ tijdverlies door een schuiver kan fataal zijn. Dat geldt zowel voor Hans, Bob als mezelf. Het zal een heel spannend gevecht worden.

Het is duidelijk dat Hermen Kobus gebrand is op een topresultaat in de GTC Rally. “Zeker en vast. In de ELE Rally en de Ypres Rally hebben we onze snelheid getoond. In de GTC Rally zal ik niet met dezelfde speciale benzine rijden als in de ELE, maar we hebben ondertussen wel een evolutiemotor, waardoor we meer vermogen hebben. Ik denk dat we goed gewapend zijn om mee te strijden voor de overwinning. Een zege zal niet alleen belangrijk zijn in de titelstrijd in het Open Nederlandse Rally Kampioenschap, maar ook in de Benelux European Rally Trophy.

Nu de GTC Rally op één dag verreden wordt, lijkt de beslissing te zullen vallen in de “Nacht van Achtmaal”.
Ik denk niet dat we moeten wachten tot de avond om het verschil te maken. We zullen moeten aanvallen van bij de start. Ik mik in elk geval op de overwinning…

You may also like
BRC Haspengouw: geen verloren dag voor Sébastien Bedoret
GTC Rally: met zeges voor Monnens en De Leeuw
In een notendop: rally internationaal
BRC: vooruitblik met Vincent Verschueren