Home > #Hoofdnieuws > Broers Thiers en Magnus winnen Belcarmanche Spa Euro Race

Broers Thiers en Magnus winnen Belcarmanche Spa Euro Race

Hans Thiers, Frank Thiers en Gilles Magnus hebben de tweede manche van het Belcar gewonnen in het kader van de Spa Euro Race 2018. Hun Scuderia Monza by DVB RACING Norma M20 FC won eerder in Zolder ook al de openingsmanche van het Belcar. Anthony Kumpen, Tom Boonen en Bert Longin wonnen hun klasse met de PK Porsche 911 en werden vijfde algemeen.  

De top drie bestaat volledig uit Norma. Die van Deldiche (De Cock-Joosen-Piessens) en de Aquaprotect Norma (Houthoofd-Bouillon-Goossens) vervolledigen namelijk het podium. In de klasse Belcar 1 zijn het de Porsche die het mooie weer maken. Na Boonen-Kumpen-Longin, finishten de PG Motorsport Porsche (Menten-Heezen) en de Independent Porsche van Xavier Stevens, Koen en Kris Wauters als tweede en derde.

In Belcar 3 zijn het Stienes Longin en Marnik Battryn die met de PG Porsche Cayman GT4 de hoogste ereplaats bij elkaar reden. De VDW BMW Z3 M (Van de Water-Deckers-Vangeel) werd eerste in Belcar 4. Het duo Werckx-Werckx claimt de overwinning in Belcar 5, met hun BMW Clubsport.

Incidenten

Hoewel het er relatief weinig waren, maken incidenten toch altijd deel uit van het racen. Zo viel de Oracle Radical RS5 (Morrow-Wauters-Van Belle-Wouters) als eerste uit met technische problemen. Ook de #991 No Speed Limit Porsche (Bouvy-Tourneur) moest eraan geloven na een aanrijding met de QSR Mercedes AMG GT4 (Hoogaars-De Breucker). Die laatste bleef ook lang in de pits. Vroeg in de race viel ook de Xwift BMW Clubsport uit van Gregory Eyckmans en Pieter Denys met remproblemen.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy
Belcar NRF Zolder: Belcar op zaterdag door de lenzen van Roel Ramaekers & Joachim Cieters