Home > Circuit > Terugblik: FIA Main Event Santa Pod

Terugblik: FIA Main Event Santa Pod

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Met wereldklasse evenementen als de Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500 passeerde een ander Europees kampioenschap wat onder de radar. Afgelopen maandag werden in Santa Pod immers de finales gehouden van de eerste manche van het Europese FIA Dragracing kampioenschap.

Er was weinig geluk weggelegd voor onze enige vertegenwoordiger, Houthelchtenaar Sandro Bellio, die in de eerste ronde van de Top Methanol klasse werd uitgeschakeld door de Duitser Jurgen Nagel. Bellio had in de kwalificaties een 5.8″ gezet, maar kwam in de problemen in de eliminatie en brak zijn run af. Nagel liep daarna tegen Dennis Habermann, die mocht doorgaan naar de finale en daar werd uitgeschakeld door broer Timo (5.301 sec. voor 267 km/u eindsnelheid)

Het hoofdmenu van iedere meeting blijft natuurlijk de eliminatieladder van de Top Fuel Dragsters, met de donderende, 500 cubic inch, 7000 pk sterke V8 motoren. De Finse Anita Makela verloor de finale van Deen Stig Neergaard. Die haalde 4.236 seconden uit zijn stilstaande start over 1000 voet en liet een eindsnelheid optekenen van 202 mijl per uur (323 km/u)

Vermelden we nog de Zweedse zeges van Micke Gullqvist (Camaro) in de FIA Pro Modified, na een episch duel tegen de onvermijdelijke Jimmy Alund (Chevy 1951), en van Stefan Ernryd (Dodge Dart) in de FIA Pro Stock.

(foto’s: santapodraceway/facebook)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Succes en pech voor Bellio in Tierp
De weg naar de Nitrolympx
EK Dragracing: stand van zaken
Dragrace kalender 2018 zonder verrassingen