Home > #Hoofdnieuws > Ward Sluys bezig aan drukke reeks raceweekends

Ward Sluys bezig aan drukke reeks raceweekends

Ward Sluys is bezig aan een stevig seizoen in de autosport in binnen- en buitenland. De afgelopen weekends reed hij in de Supercar Challenge op Circuit Zandvoort, vervolgens zorgde hij, opnieuw met een BMW van JR Motorsport, mee voor het spektakel in de 12 Uur van Imola en komend weekend staat hij aan de start van de Belcar Series in de SBM Racing Team Mercedes-AMG GT4. Voordien reed hij in Engeland ook nog eens naar mooie ereplaatsen in de tweede manche van het Europese GT4 kampioenschap, in de Mercedes-AMG GT4 van Selleslagh Racing Team. Ward Sluys heeft dus zonder meer een drukke autosportagenda.

Debuut in de Europese GT4

Het was een soort van last minute opportuniteit, maar begin mei stond Ward Sluys aan de start van de tweede manche van het Europese GT4 kampioenschap. Samen met Bas Schouten reed hij twee sterke wedstrijden in de SRT Mercedes-AMG GT4 op de legendarische omloop van Brands-Hatch in het zuiden van Engeland. “Wij kwamen goed door de diverse incidenten bij de start en reden voor ons debuut een sterke wedstrijd. We werden uiteindelijk zesde, met volgens mij marge tot verbetering.” Die progressie bleek effectief te realiseren en het duo reed een nog sterkere tweede race van het weekend. “Bas nam een waanzinnig goede start en hij kon als leider de pitstop afwerken. Ik zocht heel even naar het ritme, maar we wisten de race toch als vierde af te sluiten, een zeer sterke prestatie voor de GT4-rookies die we zijn!”

Het is en blijft een mechanische sport

Ward Sluys en Bas Schouten reisden zowat gelijk door naar de tweede manche van de Supercar Challenge, midden mei op Circuit Zandvoort, maar daar bleek Dame Fortuna niet thuis te geven. “We verdwenen tweemaal vroegtijdig uit de race, terwijl we met de BMW M4 Silhouette wel tweemaal de pole konden neerzetten en de races aanvoerden. Nu autosport is en blijft een mechanisch sport, en dat ondervonden wij aan de Nederlandse Noordzee. In de Supercar Challenge zijn onze jokers nu opgebruikt en in Zolder, op 30 juni en 1 juli, gaan we voluit voor winst moeten gaan.” Amper een week later trok Ward Sluys dan naar Imola voor een uithoudingsrace in het kader van de Creventic Series. Op het menu stond een race van 12 uur. “We hebben lang aan leiding gereden, maar toen ging eerst een pompje van de koeling stuk. Het team voerde een snelle interventie uit en we bleven aan de leiding. Jammer genoeg zijn later de aandrijfas en de versnellingsbak ook stuk gegaan. We reden desondanks een heel sterke race met een tweede plek in de klasse als resultaat. Het was een mooie ervaring, en de omloop van Imola is echt een legende…

En nu naar de Ardennen!

Komend weekend zien we Ward Sluys weer aan het werk, want de snelle Oost-Vlaming start in de tweede manche van de Belcar Series, op de schitterende omloop van Spa-Francorchamps. Hij doet dat aan het stuur van de SBM Racing Team Mercedes AMG-GT4, samen met Wim Spinoy. “In Zolder, tijdens de opener van het seizoen, zaten we meteen goed in het ritme en we reden bij het debuut van het team en Wim, naar een podium, super dus. Ik kijk echt naar de rest van het seizoen uit, want in dit nieuwe team zit echt muziek. Afspraak zondag in de Ardennen!

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
GT: Mercedes-AMG over de toekomst in de GT-racerij
In een notendop: GT
Belcar 2023: met AC Motorsport