Home > Circuit > Succes en pech voor Bellio in Tierp

Succes en pech voor Bellio in Tierp

Anita Mäkelä, Andreas Arthursson, Dennis Habermann en Jimmy Ålund. Dat zijn de namen van de winnaars van de manche van het EK dragracing in het Zweedse Tierp. Sandro Bellio deed het aanvankelijk uitstekend maar kende pech in de finale voor de Top Methanol.

Het werd opnieuw een weekend met gemengde gevoelens voor Sandro Bellio. Onze landgenoot zette met de oranje Chevrolet Funny Car een mooie 5.47 seconden in de eerste ronde en schakelde daarmee de Fin Ari Pietilä uit. In de halve finale kreeg hij een “bye run” (waarbij er geen tegenstander is) om dan in de finale uit te komen tegen Dennis Habermann. Die had eerder al zijn broer en kampioenschapsleider Timo uitgeschakeld en daarna de bevallige Zweedse Linn Engan Karlsen.
In de finale sloeg de pechduivel toe. Sandro Bellio schoof zijdelings weg en raakte de muur vlak na de start. Dennis Habermann zette een 5.46 seconden en scoorde zijn tweede zege van het seizoen.

Mäkelä met optie op de titel. 

In de finale voor de Top Fuel klasse schakelde Anita Mäkelä haar Finse landgenoot Antti Horto uit. Makela zette een 3.877 seconden op het bord en zette daarmee haar eigen Europese record scherper.

En er vielen nog meer records in Zweden want Andreas Arthursson zette in de Pro Modified een nieuw Europees record van 5.756 seconden tijdens de kwalificaties. In de eliminatieronde was het Jimmy Ålund die verrassend genoeg al vroeg puntenleider Michael Gullqvist opzij zette en doorging naar de finale waar hij door Arthursson met een prachtige 5.751 seconden run werd uitgeschakeld.

Jimmy Ålund trad ook aan in de Pro Stock en ook daar schakelde hij vroeg in de eliminaties de nummer 2 in het kampioenschap, Stefan Ernryd, uit. Daarna stootte hij door naar de finale en toonde zich daar de beste tegen Thomas Lindström, die een vroegstart maakte en werd uitgeschakeld.

Binnen twee weken eindigt in Santa Pod, Engeland, het Europese kampioenschap met de gekende FIA Finals.

(foto: W. Bouchez)

You may also like
De weg naar de Nitrolympx
EK Dragracing: stand van zaken
Terugblik: FIA Main Event Santa Pod
Dragrace kalender 2018 zonder verrassingen