Home > #Hoofdnieuws > Abt leidt Audi dubbel in Berlijn

Abt leidt Audi dubbel in Berlijn

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

In Berlijn won Daniel Abt de e-Prix in eigen land. Hij finishte na een mooie race voor zijn teamgenoot Di Grassi en voor kampioenschapsleider Vergne.

Het werd in Berlijn een dubbel voor Audi Abt Schaeffer nadat Daniel Abt van bij de start de leiding nam. Hij zou die nooit meer afstaan. Na de pitstops werd hij geschaduwd door teamgenoot Lucas Di Grassi. De derde positie was voor puntenleider Jean-Eric Vergne met de Techeetah. Vergne sneed in de de eerste racehelft door het veld en vestigde zich op de podiumpositie.

Vergne doet hiermee een goede zaak in het kampioenschap aangezien hij zijn voornaamste rivalen, Sam Bird en Felix Rosenqvist achter zich houdt. Bird, met de DS Virgin Racing machine, reed een eerder rustige race en finishte als zevende. Rosenqvist (Mahindra) ging in de fout in de eerste bocht en was gedwongen tot een inhaalrace. Hij eindigde als 11de en buiten de puntenzone. Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio (Dragon) liet zich opmerken in de openingsfase met een mooi maneuver dat hem een derde plaats opleverde. Hij zakte later echter weg naar een 19de plaats.

In het kampioenschap betekent het dat Vergne zijn voorsprong vergroot naar 165 punten voor Bird (122) . Met de Grote Prijs van Zurich en de dubbele race in New York staan er nog drie wedstrijden op het programma.

(foto: fiaformulae.com)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Extreme E: Spark Technology ontwikkelt elektrische SUV
VAS: Opnieuw hybride nulwagen in Moorslede
Elektrische formules trekken Belgen aan
Belgische Solar Team naar extreme Carrera Solar Atacama