Home > #Hoofdnieuws > Ferrari, Mercedes en Lagrange boven in Silverstone

Ferrari, Mercedes en Lagrange boven in Silverstone

In Silverstone staat zondag de tweede race van het seizoen in de Blancpain GT Series Endurance Cup op het programma. Op zaterdag stonden twee vrije trainingen op het menu. Onze landgenoot Niels Lagrange scoorde ondertussen sterk in de Lamborghini Super Trofeo.

Tijdens de anderhalf uur durende eerste vrije oefensessie in de ochtend was het de SMP Racing Ferrari #72 van Davide Rigon die de snelste tijd op de tabellen zette in 1’58.781. Maxime Soulet was vijfde in de #8 Bentley en Dries Vanthoor vijftiende in Audi #1, terwijl Maxime Martin met de Aston Martin #62 de negentiende chrono liet optekenen. Louis Machiels rijdt opnieuw mee in Pro-AM en was met de Ferrari #53 vijfde in de klasse en dertiende algemeen.

Euan Hankey parkeerde de Ram Racing Mercedes #49 aan de top van de tabellen tijdens de Pre-Qualifying, zowel in het algemene klassement als in Pro-AM. Martin was met zijn Aston Martin de snelste Belg op de elfde plek. Soulet kwam met zijn Bentley dit keer niet verder dan de zestiende plaats en drie plaatsen verder vinden we Machiels terug, dit keer als vierde in Pro-AM. De Audi van Vanthoor was amper 35ste.

Morgen barst het geweld pas echt los, met een kwalificatiesessie voor de middag en een drie uur durende race na de middag.

Lamborghini Super Trofeo Europe

Vito Postiglione  en Karl Basz wonnen in het voorprogramma de eerste race in de Lamborghini Super Trofeo Europe. Niels Lagrange behaalde een knappe zesde plaats algemeen, na als twaalfde aan de race te zijn begonnen. Morgen is er nog een tweede wedstrijd.

Foto © SRO

You may also like
GT World Europe: Iron Lynx en Iron Dames in Endurance
F1 Bahrein: Alonso op kop in laatste oefensessie
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace