Home > #Hoofdnieuws > Coox strijdend ten onder in Abbeville

Coox strijdend ten onder in Abbeville

Afgelopen weekend zagen we twee landgenoten aan het werk in sterke buitenlandse rallycross-competities . Terwijl Guillaume De Ridder succesvol was in het Zweedse Höljes (dat succesvolle avontuur leest u hier ) , verdedigde Jochen Coox de Belgische eer in het Franse Abbeville, niet zo ver van de Belgische grens.

In Abbeville was er de seizoensopener van het Franse kampioenshap. Dat Franse kampioenschap neemt in grote lijnen het format over van het WK en EK van IMG met vier reeksen en een systeem van halve finales en finales, verdeeld over twee dagen. Coox treedt met zijn VW Polo aan in de sterk bezette koninginneklase van rallycross, de Supercars. Het ganse weekend had de garagehouder uit Rekem problemen om goed uit de startblokken te komen wat leidde tot soms heroïsche achtervolgingen om op te klimmen in het klassement. De uitschieter was een mooie en dik verdiende vijfde plek in de derde reeks die zondagochtend werd verreden. Daar ging hij het duel aan met onder meer Philippe Maloigne die één van de Clio’s van het G-Fors-team van Chicherit bestuurde. Dat G-Fors-team zien we volgend weekend trouwens aan het werk tijdens het WK en EK-weekend te Mettet. Coox kon zich plaatsen voor de halve finale, waar hij opnieuw slecht weg kwam. Vanaf de laatste plek werkte de Polo-rijder zich ondanks de stofwolken stelselmatig een weg naar voren om op een vierde plek te eindigen, een plek die recht geeft op een finale. Maar brand ten gevolge van een lek in de olieleiding noopte het team ertoe de handdoek te werpen nog voor de apotheose van de dag. Vooraan was het Guerlain Chicherit, permanent WK-rijder, die heerste en ook in de finale het laken naar zich toe trok voor het oog van de erg talrijk opgekomen toeschouwers.

Ondanks de pech blikt Coox tevreden terug en kijkt hij ook vooruit naar het vervolg van dat Franse kampioenschap: “Het was een fantastische wedstrijd daar in Abbeville met een geweldige atmosfeer. Ik ben blij dat ik ondanks de startproblemen de semi finale wist te halen. Geen enkele reeks kwam ik goed weg. Het is natuurlijk jammer van dat brandje maar dat komt in orde. Ik hou er verder een goed gevoel aan over en denk wel dat ik thuis hoor in de top acht van dat sterke deelnemersveld.”

Tot slot lazen we in het programmablad nog dat de organisatie van Abbeville volop in gesprek is met de Belgische federatie om in de toekomst misschien een Belgische manche te organiseren op het circuit gelegen in de baai van de Somme.

You may also like
Rallycross: Coox sloot Frans avontuur af in Dreux
Rallycross over de grenzen: Coox in Frankrijk, Timmy Hansen wint NRX
De Ridder in NordicRX, Coox begint aan Frans avontuur
Chicherit maakt zijn teamgenoot bekend