Home > #Hoofdnieuws > Chicherit maakt zijn teamgenoot bekend

Chicherit maakt zijn teamgenoot bekend

Dat de Fransman Guerlain Chicherit met zijn team GCK twee Renault Megane RS RX zou inzetten in het WK Rallycross dit jaar, was reeds langer bekend. Maar over het tweede zitje komt er nu pas duidelijkheid.

En de keuze viel op een andere Fransman, met name Jérôme Grosset-Janin. Grosset-Janin was in 2015 en 2016 telkens vice -kampioen in het FIA Europese kampioenschap en nam ook al deel aan enkele WK-manches. Nu mag hij dus voor de eerste maal in zijn carrière een heel WK volmaken. Daarnaast wordt met het oog op de verder ontwikkeling van de Megane beroep gedaan op de Duitser Timo Scheider als testrijder. Scheider kan vooruitkijken naar een mooi gevuld rallycross-jaar waarin hij ook enkele manches een supercar van All-Inkl.com, het team van René Munnich, zal besturen. Overigens nog melden dat de Megane samen met Prodrive ontwikkeld werd.

Grosset-Janin: “GCK komt met een geweldig project. En dat er wordt samengewerkt met Prodrive geeft me nog meer vertrouwen. De Megane RS RX ziet er super-agressief uit!”

(bron fiaworldrallycross.com)

You may also like
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring
WK en Euro RX: Johan Kristoffersson en Jan Cerny leiden in Duitsland