Home > Rallycross > DIVERS > Rallycross: Coox sloot Frans avontuur af in Dreux

Rallycross: Coox sloot Frans avontuur af in Dreux

Afgelopen weekend was er bij onze zuiderburen de laatste wedstrijd voor het Franse kampioenschap. Die werd verreden in Dreux, niet zo ver van Parijs. Bij de Supercars kwam daar ook onze landgenoot Jochen Coox in actie met zijn Volkswagen Polo.

Dreux was de tiende en laatste wedstrijd van een Frans kampioenschap dat steeds maar aan populariteit lijkt te winnen. Voor deze seizoensfinale kwamen er bijvoorbeeld liefst 28 Supercar-rijders opdagen. De concurrentie voor Coox was dan ook enorm en toch werd er een plek in de halve finales in de wacht gesleept. We geven verder nog mee dat Antoine Massé met een Peugeot 208 de titel in de wacht sleepte en zo onder meer WK-rijder Guerlain Chicherit voorblijft in de stand. We schotelden Jochen Coox en zijn entourage drie vragen voor en kregen snel onze antwoorden.

Jochen, je Franse avontuur zit erop na Dreux, een eerste impressie?
De wedstrijd in Dreux was eigenlijk een afspiegeling van het hele seizoen. De zaterdagen gingen vaak vrij moeizaam en naarmate ik meer rondjes draaide en we de afstelling van de Polo beter kregen, kwamen ook de resultaten. De ambiance in Frankrijk is gewoon niet te toppen en men was/is zo ontzettend dankbaar dat wij daar komen rijden. Afgelopen weekend in Dreux werden we tijdens de rijdersbriefing nogmaals bedankt dat we kwamen rijden en dat onze auto altijd tip-top aan de start staat.”

Had je niet als doel het volledige Franse kampioenschap te betwisten?
Dat was wel het oorspronkelijke doel, maar qua tijd is het een enorme uitdaging/opgave. Mijn teamleden moeten telkens verlof nemen en als je dan om de 2 weken koers hebt dan loopt dat al redelijk snel uit de hand. Uiteindelijk hebben we slechts 3 wedstrijden gemist, dus ik ben uitermate content met de wedstrijden die ik wel gereden heb.”

Komt er een vervolg in 2019? En met dezelfde wagen?
Pfoe.. we moeten gaan bekijken wat de opties zijn. We hebben ook al meerdere uitnodigingen gehad van Nordic en ook het nieuwe kampioenschap van GRC Europe kan interessant zijn. We zullen zien, voorlopig heeft FRX mijn voorkeur. Ik kan geen enkel slecht punt benoemen aan de wedstrijden die we gereden hebben. De organisatie stond altijd voor ons klaar en daar waar we iets nodig hadden werd er telkens een mouw aangepast. Ook de Franse fans hebben ons in hun hart gesloten. Ik krijg zoveel bedankjes van hun op de wedstrijden en deel zoveel handtekeningen uit, dat is gewoon ongekend. Qua wagen lijkt het er op dat we door gaan met Magda, maar natuurlijk is alles in dit wereldje te koop. De laatste wedstrijden in Frankrijk zijn er wel vragen gekomen of de wagen te koop is. Alles is te koop, maar we moeten ook naar onze eigen mogelijkheden kijken. We hebben deze Polo nu redelijk naar onze hand staan en ik heb er mijn draai in gevonden. Bij een nieuwe wagen zou dit proces weer helemaal opnieuw beginnen.”

(foto Dave Smeets)

You may also like
RX Internationaal : Frans kampioenschap start in juni
Rallycross: kort internationaal nieuws
Rallycross over de grenzen: Coox in Frankrijk, Timmy Hansen wint NRX
Coox strijdend ten onder in Abbeville