Home > #Hoofdnieuws > De Ridder in NordicRX, Coox begint aan Frans avontuur

De Ridder in NordicRX, Coox begint aan Frans avontuur

Volgend weekend is er geen WK of EK Rallycross en verder ook geen VAS of BK Rallycross in ons land. Toch zien we enkele Belgen elders aan het werk.

Zo zal Guillaume De Ridder komend weekend een flink gestoffeerd RX2-veld vervoegen in het NordicRX. Dat is een Scandinavisch kampioenschap dat dit weekend begint in het Zweedse Höljes en daarna ook naar Noorwegen, Denemarken en Finland gaat. De Ridder, die dit jaar voor het Zweedse team OMSE rijdt in RX2 in de schaduw van het WK Rallycross, zal in Höljes een 20-tal andere RX2-rijders, hoofdzakelijk Scandinaven, bekampen. Een mooie opwarmer voor de wedstrijd in Mettet een week later!

Rekemnaar Jochen Coox zal met zijn Volkswagen Polo het volledige Franse kampioenschap afwerken. En dat begint volgend weekend in Abbéville, niet zo gek ver van de Belgische grens. Het Franse kampioenschap is hoog aangeschreven en in de klasse Supercars ziet hij een kleine 30 tegenstanders opdagen. Het kampioenschap wordt beslist over 10 wedstrijden. Onder meer Guerlain Chicherit, permanent rijder in het WK, is er volgend weekend bij.

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium