Home > #Hoofdnieuws > Volkswagen en Hyundai veroveren zege op Hungaroring met topprestatie Lessennes

Volkswagen en Hyundai veroveren zege op Hungaroring met topprestatie Lessennes

De Brit Rob Huff heeft zijn eerste WTCR-race ooit gewonnen. Hij zette tijdens de tweede race van het weekend op de Hungaroring zijn pole positie om naar de zege met de Sébastien Loeb Golf. Gabriele Tarquini zette zijn pole om in de zege van de derde en laatste race van het weekend. Benjamin Lessennes eindigde er knap vijfde.

Daniel Nagy, een van de wildcards dit weekend, vervoegde Huff op het podium met de M1RA Hyundai i30 N TCR. De thuisrijder eindigde nog voor Yvan Muller in zijn YMR Hyundai. Onze landgenoot Benjamin Lessennes, de jongste rijder op het circuit, kent een topweekend en kwam als achtste over de meet met de Boutsen Ginion Honda Civic. Frédéric Vervisch zette zijn Comtoyou Audi RS3 LMS op de zeventiende plaats. Denis Dupont eindigde 21ste met zijn Comtoyou Audi.

Uitblinker Lessennes

Tarquini heeft de derde race gewonnen met de BRC Hyundai. De Hongaarse Norbert Michelisz finishte net daarna met zijn BRC Hyundai. De derde plaats was ook voor een Hyundai, en wel die van Yvan Muller. Opmerkelijk is de prestatie van Benjamin Lessennes, die vertrok vanaf de vijfde plaats en ook finishte op die positie. Frédéric Vervisch behaalde de twintigste plaats, net voor Denis Dupont op 21.

Van 10 tot 12 mei komen de toerwagens opnieuw in actie, deze keer op de Nordschleife, voor hun derde meeting.

Foto © WTCR

You may also like
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup
Spa 24: de Boutsen Ginion BMW van Peter Halley
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties