Home > #Hoofdnieuws > Zo ziet Max Verstappen het…

Zo ziet Max Verstappen het…

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan geen punten achter zijn naam kunnen bijschrijven. Een crash met teamgenoot Daniel Ricciardo richting het einde van de race resulteerde in een dubbele DNF voor Aston Martin Red Bull Racing.

“Het is erg teleurstellend voor het team”, vertelt Max na de race. “We hebben onnodig veel punten verloren. We hoeven ook niet te praten over wie er fout zat, want we racen uiteindelijk voor het team. Er werken zoveel mensen aan de auto en het is niet goed als dit gebeurt.”

Op de vraag of het team eerder had moeten ingrijpen, antwoordt Max: “De slipstream op het rechte stuk was erg sterk en zodra Daniel me voorbij was, kon ik weer dichterbij komen. We zaten dan ook altijd dicht bij elkaar. Voor de crash raceten we hard, maar fair. We gaven elkaar ook de ruimte. Eén keer raakte we elkaars wielen licht, maar dat kan tijdens het racen gebeuren. Wat er later plaatsvond, was echter niet goed. Je mag als teamgenoten gewoon niet met elkaar crashen en we moeten zorgen dat dit niet meer gebeurt.”

Max geeft aan hoe hier voor gezorgd gaat worden: “Daar moeten we samen met het team voor zorgen. Ik geloof niet dat ons niet laten racen de oplossing is, maar we gaan het erover hebben en dan zien we wel wat er gebeurt.” Tussen Ricciardo en Max lijken verder geen problemen te zijn: “Je gaat als coureur natuurlijk voor iedere centimeter en wil wel voor je positie vechten. Natuurlijk ben je niet blij als je als teamgenoten crasht, maar we hebben na de race meteen met elkaar gesproken.”

 

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?