Home > Circuit > In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup

In een notendop: DTM Trophy, ADAC GT, FFSA GT4, Alpine Europa Cup

• DTM Trophy – De zege in de eerste race van de DTM Trophy in Hockenheim was voor BMW-rijder Theo Oeverhaus. Nico Verdonck raakte geen ronde ver.
  • ADAC GT – De winst ging naar de Porsche van SSR Performance met het duo Jaminet-Ammermüller aan het stuur. De tweede plek was voor het duo Engel-Stolz. Het duo Mies-Feller (Audi) werden derde. Dries Vanthoor en Charles Weerts (Audi – WRT) werden zesde algemeen en tweede in de junior-categorie.
  • Alpine Europa Cup – Na een felbevochte strijd voor de overwinning was het Ugo De Wilde die ermee ging lopen. Jean-Baptiste Mela werd tweede en de derde plek was voor Laurent Hurgon. De overige Belgen zijn buiten de top tien gestrand met Stéphane De Groodt op een elfde plek en Philippe Bourgois die de finish niet haalde.
    (Foto: © Facebook – Ugo De Wilde)
  • FFSA GT4 – De winst was voor de Sainteloc Junior Team audi van Michal-Guilvert. De eerste Belg, Antoine Potty (Toyota), kwam als vijfde over de meet. Grégoire Demoustier werd met zijn Alpine veertiende. De Mercedes van SRT Racing werd zesentwintigste. Stéphane Lémeret haalde de finish niet.
  • 24H Series – Op de Hungaroring werd vandaag de eerste twee uren van de twaalf uur-durende race verreden. De leiding na dit eerste deel was voor Herbert Motorsport (Porsche). AC Motorsport (Audi) deed het goed in de TCR-klasse en eindigde dit deel op een derde plek. Het tweede deel van de race vindt morgen plaats, deze zal tien uur duren en starten om 08u30 en eindigen om 18u30.
GT World: de testdagen door de lens van Simone Nava
In een notendop: GT World en DTM
IGTC Bathurst 12: Gounon pakt drie op drie, Mercedes twee op twee
FIA WEC 2023: WRT opnieuw met Robert Kubica in zee