Home > #Hoofdnieuws > Tänak wint Argentinië, Neuville eindigt sterk!

Tänak wint Argentinië, Neuville eindigt sterk!

Ott Tänak heeft Toyota de eerste zege van het WRC 2018 bezorgd. De Est reed in ArgentinIë naar de derde zege uit zijn carrière en werpt zich zo op als medekandidaat op de wereldtitel, naast Sébastien Ogier en Thierry Neuville.

Tänak was ronduit de beste in de Argentijnse bergen, met 10 beste chrono’s in 18 proeven. De best of the rest was zonder meer Thierry Neuville die deed wat hij kon, maar tegen de Est en de Toyota was geen kruid opgewassen. Neuville rukte doorheen de rally naar de tweede plaats op.

In de Power Stage, waar het om bijkomende punten draait, liet Neuville zien dat hij de druk om het titelgevecht echt wel aankan. Neuville was vier tienden sneller dan Ogier en de Belg won de Powerstage, goed voor vijf bijkomende WK-punten.

“Het is enorm goed om weer vooraan mee te draaien en we staan er weer na een moeilijke rally in Corsica. We zijn erg blij dat we sneller zijn én in de rally en in de Powerstage dan Ogier. De strijd om de titel zal nog erg lang en intens zijn.”

Dani Sordo werd voor Hyundai derde en de Franse WK-leider Ogier werd vierde. Ook Sébastien Ogier was tevreden na de Power Stage, “want we redden onze vierde plaats, we scoren nog punten in de Power Stage en doen dus al bij al niet zo’n slechte zaak in de WK-stand.”

Achter Ogier werd Andreas Mikkelsen knap vijfde, waardoor Hyundai ook leider blijft in het WK voor de constructeurs. In de WK-stand leidt Ogier nu met 100 punten, tien meer dan Neuville en 28 meer dan Tänak.

De volgende WK rally is de wedstrijd in Portugal van 17 tot 20 mei.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender