Home > Circuit > Drie Pro-Amwagens in top vijf vrije training Blancpain Endurance Cup

Drie Pro-Amwagens in top vijf vrije training Blancpain Endurance Cup

De 54 bolides van de Blancpain GT Series Endurance Cup kwamen deze middag in actie op de Autodromo Nazionale Monza voor hun vrije trainingssessie van anderhalf uur. De snelste GT3 was de #11 Kessel Ferrari 488 GT3 die meedoet in de Pro-Amklasse met Broniszewski-Pier Guidi. De Ferrari legde een snelste ronde af van 1’48.667. De snelste wagen met een Belg aan boord is de #62 R-Motorsport Aston Martin Vantage V12 GT3 van Maxime Martin-Kirchhöfer-Brundle op vijf.

Iets trager was de #4 Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (Stolz-Buurman-Engel) in 1’48.765. Daarna volgt opnieuw een Ferrari, de Pro-Am#333 van Rinaldi met 1’48.802 (Salikhov-Mattschull-Schwager). Verder reed nog de Pro-Am #26 Sainteloc Audi R8 LMS (Rostan-Stievenart-Winckelhock) sneller dan 1’49 met 1’48.844 om exact te zijn. De vijfde chrono is voor de Aston Martin van Maxime Martin met 1’48.954. Drie wagens uit de top vijf rijden dus mee in de Pro-Amklasse, waarop de Blancpain GT Series zich dit jaar beloofde meer te focussen.

Naast Maxime Martin rijden nog drie andere Belgen mee in Monza. De #8 Team M-Sport Bentley Continental GT3 van Maxime Soulet, Vincent Abril en Andy Soucek zette de zeventiende chrono neer in 1’49.362. De #53 AF Corse Ferrari met Louis Machiels, Andrea Bertolini en Niek Hommerson is op de 27ste plaats gestrand (1’49.766) en de #1 WRT Audi van Dries Vanthoor, Alex Riberas en Christopher Mies eindigde met de 36ste tijd (1’50.308).

Om 17u00 deze avond start de anderhalf uur durende pre-kwalificatie van de Blancpain GT Series Endurance Cup. De officiële kwalificatie vindt morgen om 9u45 plaats.

You may also like
R-Motorsport met drie Aston Martin naar Spa
Blancpain: Dries Vanthoor snel maar niet beloond in finale
Blancpain GT: Black Falcon gediskwalificeerd
Blancpain GT: Mercedes gaat met alle eer lopen