Home > Circuit > Blancpain: Dries Vanthoor snel maar niet beloond in finale

Blancpain: Dries Vanthoor snel maar niet beloond in finale

In het finaleweekend van de Blancpain GT lieten Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas aan het stuur van de Belgian Audi Club WRT Audi R8 LMS GT3 zien dat ze erg snel zijn. Tijdens alle chronoritten plaatste het trio de Audi in de kleuren van de Belgian Audi Club vooraan, maar tijdens de race, waar alles of niets diende gespeeld te worden, was het resultaat niet dat was vooropgesteld was.

De #1 WRT Audi van Christopher Mies, Alex Riberas en Dries Vanthoor begon als tweede aan de finale van het meest gerenommeerde GT-uithoudingskampioenschap van Europa. Na de eerste pitstop verloor de wagen enkele plaatsen, die Alex Riberas tijdens zijn stint weer goedmaakte. Dries Vanthoor nam de laatste stint voor zijn rekening en zette de achtervolging in. Hij kwam echter in aanraking met de #76 R-Motorsport Aston Martin. De wedstrijdleiding besliste om hem daarvoor een drive through te geven die hem van de vierde plaats naar de vijftiende plaats bracht en hij zag daarmee ook de kans op de titel in Endurance verdwijnen.

Dries Vanthoor: “Het was in deze race alles of niets, we hadden een relatief agressieve strategie, wat maakte dat we ook erg op het scherp van de snee moesten rijden. Nu als we de titel wilden winnen, was dat ook vereist. Echter die Aston was zo snel op de rechte lijn dat ik wel iets moest proberen en dat draaide anders uit dan ik had verwacht. Uiteraard is het niet wat ik wilde, maar veel ruimte tot improvisatie was er niet. Na die drive through was het uiteraard over en daarmee trekken we een streep onder een Europees seizoen met mooie en minder mooie momenten. Nu gaan we nog vol voor de finale van de Intercontinental GT Challenge in Laguna Seca.”

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open