Home > Circuit > In een notendop: kwalificatie Lamborghini Super Trofeo

In een notendop: kwalificatie Lamborghini Super Trofeo

  • In de eerste race van de Lamborghini Super Trofeo om 15u10 vandaag in Monza start Vito Postiglione met zijn #44 Imperiale Lamborghini Huracan GT3 vanaf de pole positie. Hij zette met 1’47.358 de snelste chrono neer tijdens de eerste kwalificatie. Net daarna vertrekken Axcill Jeffries (#29) en Kelvin Snoeks (#3) vanop de tweede en de derde plaats. Niels Lagrange reed met zijn Lambo van Leipert Motorsport een tijd van 1’49.582 bij elkaar, goed voor de 24ste startpositie midden in het pak.
  • Niels Lagrange: “Ik had last van heel veel verkeer. Tijdens de laatste ronde verloor ik tijd aan Lesmo 1 en dan moest ik de rest nog doen… Daarna reden twee wagens in de weg, voluit gaan is dus niet gelukt. De Pro-Am combinaties zijn heel sterk en er zijn er ook veel. Ik start straks om 15u. De prijzen worden uitgedeeld aan de meet, we gaan er volop tegenaan.”
  • Voor de tweede race, die morgen om 12u20 plaatsvindt, mag Dennis Lind vanaf de eerste plaats vertrekken met de Target Racing Lamborghini na een chrono van 1’48.168. Karlo Basz zet de #44 Imperiale Lambo op de tweede plaats, Edoardo Liberati start vanaf plaats drie met de #8. Niels Lagranges teamgenoot Frederik Schandorff kwalificeerde de #26 Leipert Lamborghini op de zestiende plaats, met een chrono van 1’49.943.
  • Opvallend is dat de snelste chrono in de tweede kwalificatie acht tienen trager is dan die van de eerste kwalificatie. De Prorijders van Pro-Am combinaties reden namelijk mee tijdens de eerste kwalificatie, de Am in de tweede…

Foto © Lamborghini Super Trofeo Facebook

You may also like
Circuit: Super Trofeo Europa begint op circuit van Misano
E-circuit: Leipert Motorsport start met een eSports team
Circuit: kalender Lamborghini Super Trofeo overhoopgehaald
GT World: SRO verwelkomt opnieuw diverse kampioenschappen