Home > #Hoofdnieuws > Blancpain GT: Mercedes gaat met alle eer lopen

Blancpain GT: Mercedes gaat met alle eer lopen

Luca Stolz, Yelmer Buurman en Maro Engel hebben verdiend de finalerace van de Blancpain GT Series Endurance Cup in Barcelona gewonnen. Het trio wint daarmee ook de Endurancetitel met hun #4 Black Falcon Mercedes. Raffaele Marciello (#88 AKKA Mercedes) werd tweede en wint na het Sprintkampioenschap ook de algemene titel. Dries Vanthoor kende een race om te vergeten.

Mercedes wint dit jaar dus zowel de Endurance Cup met Stolz-Buurman-Engel en de Sprint Cup en de algemene titel in de Blancpain GT Series met Marciello. Op het podium in Barcelona is nog een plaatsje voor de #72 SMP Ferrari van Davide Rigon, Mikhail Aleshin en Miguel Molina. Niet ver daarna vinden we de #8 Bentley van Maxime Soulet terug op de zesde plaats. Hij is de Belg die het hoogst finishte.

Drive through verpest kansen voor Vanthoor

De #1 WRT Audi van Christopher Mies, Alex Riberas en Dries Vanthoor begon als tweede aan de finale. Na de eerste pitstop verloor de wagen enkele plaatsen, die Riberas tijdens zijn stint weer goedmaakte. Dries Vanthoor nam de laatste stint voor zijn rekening en kwam in aanraking met de #76 R-Motorsport Aston Martin. Daarvoor kreeg hij een drive through die hem van de vierde plaats naar de vijftiende plaats bracht en zag daarmee ook de kans op de titel in Endurance verdwijnen.

Maxime Martin finishte met de #62 R-Motorsport Aston Martin als negentiende. Louis Machiels finishte niet met de #53 Ferrari van AF Corse.

Foto © Blancpain GT Series

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters