Day

april 11, 2018

Mercedes en Porsche vanaf 2019 in Formule E

FIA Formule E heeft bekendgemaakt welke teams volgend jaar zullen deelnemen aan het zesde seizoen (2019-2020) van de elektrische Formule. De nieuwkomers zijn Mercedes en Porsche, de twee constructeurs spitsen zich toe op elektrisch racen nadat ze zich terugtrokken van respectievelijk DTM en WEC eind 2018.

Meer dan 15.000 toeschouwers in Zolder

De warmste 8 april sinds 1901, Tom Boonen en Dries Vanthoor aan de start en een voorverkoop die fors hoger lag dan vorig jaar. Circuit Zolder kreeg dit weekend iets meer dan 15.000 bezoekers over de vloer. De opkomst lag 35 procent hoger vergeleken met hetzelfde raceweekend vorig jaar.

Imsa, GT Open, ADAC GT, ELMS of Nürburgring?

Alsof ADAC GT, GT Open, ELMS en IMSA in de VS nog niet voldoende zijn, staat zaterdag op de grote Nürburgring ook de 6-uurs kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring op het menu. De legendarische wedstrijd zelf staat op de agenda op 12 en 13 mei, voorafgegaan door een manche van het WTCR overigens.

Xavier Maassen verdedigt titel in Porsche Benelux met DVB

Xavier Maassen is zonder meer een specialist van de Porsche 911 GT3 Cup. De Limburger behaalde de afgelopen drie seizoenen maar liefst tweemaal de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de Benelux en uiteraard een rits zeges en podiumplaatsen in diezelfde competitie. Xavier Maassen moet het gezegde nooit twee zonder drie zeker kennen, want hij verdedigt in 2018 dus zijn titel met als ambitie om weer bovenaan de eindafrekening te eindigen.

Nieuw akkoord tussen Legend Boucles @ Bastogne en Bertogne

De Legend Boucles @ Bastogne zijn het winterevenement bij uitstek in onze autosport, maar het team van de Royal Automobile Club de Spa, die de organisatie van het evenement garandeert, werkt er twaalf maanden per jaar aan. Getuige, dinsdag 10 april, tekenden Pierre Delettre en de gemeente Bertogne, een buurgemeente van Bastogne, een akkoord voor een nieuwe samenwerking en dat voor de duur van vijf jaar.

Weerts en Defourny in eenzitteractie dit weekend

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”] Het komende weekend ziet het seizoensbegin van twee gevestigde toeleveringscategorieën aan de autosport op circuit: de Formule...
Read More

Niels Lagrange in Monza

Niels Lagrange is op dit ogenblik, in een uitgeregend Monza, aan het testen voor de opener van het seizoen van de Lamborghini Super Trofeo Europe. Die competitie start over anderhalve week op diezelfde Italiaanse omloop. De Deen Frederik Schandorff en Niels Lagrange gaan van start in de Pro-klasse en willen absoluut meespelen voor de 'knikkers. "We starten met ambitie, dat is zeker en daarnaast zoeken we ook een piste om deel te nemen aan de 24 Uur van Zolder en/of Spa, maar later meer daarover..."