Home > #Hoofdnieuws > Dit weekend start GT Open en ELMS met veel mooie namen

Dit weekend start GT Open en ELMS met veel mooie namen

Dit weekend gaan er heel wat internationale series van start in Europa. In de NASCAR Whelen Euro Serie en de ADAC GT Masters zien we heel wat landgenoten aan de start verschijnen, in de European Le Mans Series en de GT Open is dat aantal beperkt. Beide series doen wel ons land aan.

De GT Open zien we op 9 en 10 juni in Francorchamps en wie weet start daar wel de Aston Martin van Join the Belgians, maar voorlopig zien we bij de 26 wagens op de deelnemerslijst geen Belgische teams of Belgen. Bij de Pro-combinaties wel enkele interessante namen, zoals Jamie Campbell-Walter en Ferdinand Habsburg (Mercedes), maar ook Giovanni Venturini en Jeroen Mul (Lamborghini) en Alessandro Pier Guidi en de Deen Mikkel Mac. Ook Kenneth Heyer zien we een aantal maal in de GT Open.

Het seizoen start dit weekend in Estoril en telt zeven meetings.

Mooie namen

In de ELMS zien we dus Jean Glorieux in LMP3 (lees hier), maar de strijd vooraan gaat uiteraard tussen de teams uit LMP2. Maar liefst 19 LMP2-prototypes van vier verschillende merken, verschijnen dit weekend aan de start in Paul Ricard. Daarna volgen nog vijf afspraken, waaronder Spa op 22-23 september. Het lijstje grote namen is indrukwekkend: Nicolas Lapierre, Bruno Senna, Will Stevens, Olivier Pla, Roman Rusinov, Loïc Duval, Matthieu Vaxivière, Victor Shaitar… zijn maar enkele van de toppers in LMP2. Met daarnaast 18 LMP3 en 8 GTE, toont de ELMS een zeer goede vorm. Uiteraard start in Paul Ricard ook de Michelin Cup, met Eric de Doncker en zijn team.

You may also like
GT Open: Street Art Racing van de partij
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: uithouding en GT
In een notendop: GT Open – GT Cup Open – TCR Europe