Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het is druk, druk, druk dit weekend in de autosport. In eigen land is er BGDC met de Spa 400 en ook de openingsmanche van de Supercar Challenge Benelux in Spa-Francorchamps. Daarnaast is er uiteraard Formule 1 in China. Na de achtste plaats van Stoffel Vandoorne vorige week in Bahrein, is het hopen op een nog betere finish dit weekend. Ook de elektrische racerij komt in actie met de E-prix in Rome. Autosportwereld.be is er dit weekend ter plaatse tijdens de zevende manche van de Formule E. Maar daar stop het niet…

Er is verder nog de opener van de NASCAR Whelen Euro Series in het Spaanse Valencia, waar maar liefst 31 wagens aan de start komen, waaronder ook elke Belgen in zowel de Elite 1 als de Elite 2. Braxx Racing vertegenwoordigt er Jerry De Weerdt (#78 Ford Mustang), Pedro Bonnet (#90 Ford Mustang), Tom Boonen en Marc Goossens (#91 Chevrolet SS). PK Carsport zet Stienes Longin (#11 Chevrolet SS) en Anthony Kumpen met Guillaume Dumarey (#24 Chevrolet SS) in. In de #77 zit Guillaume Deflandre en de #50 Ford Mustang wordt bemand door Diederik Ceyssens. In de #5 Ford Mustang van Renauer Motorsport zien we dan weer Maxim Pampel zijn debuut in de editie 2018 van de NASCAR Whelen Euro Series maken. De Antwerpenaar komt net als Bonnet, Boonen, Dumarey en Deflandre en Ceyssens uit in Elite 2, De Weerdt rijdt zowel in Elite 1 als 2, terwijl Marc Goossens, Anthony Kumpen en Stienes Longin in Elite 1 zitten.

In Oschersleben, Duitsland, is er de ADAC GT, waarop we later nog inzoomen, met alvast vier snelle Belgen. In de Duitse Porsche Carrera Cup in Oschersleben krijgt MRS-Gt Racing Glenn Van Parijs als vaste rijders voor dit seizoen. Ook in Duitsland, op de Nürburgring, vindt de kwalificatie voor de 24 Uur van de Nürburgring plaats. Op het Circuit Paul Ricard wordt dan weer de eerste race van de European Le Mans Series verreden, met Jean Glorieux als enige Belg in het kampioenschap en Eric De Doncker in de Michelin Cup. Bovendien is er de kwalificatierace van de 24 Uur van de Ring.

Bij de eenzitters zijn er races in IndyCar, Formule 4 in Duitsland met Charles Weerts aan de start en de Formule Renault 2.0 Eurocup met Max Defourny. Ook de prototypes en GT-wagens van de IMSA en de GT’s van de GT Open komen in actie. Ten slotte is er nog de start van het WK Rallycross in Barcelona waar we hier al uitgebreid over berichtten.

Regionaal wordt er ook op twee fronten gereden. Zaterdag is er voor het eerst de Trimard Classic, een nieuwe VAS Marathon wedstrijd met centrum in Langemark. Zondag is er in Kasterlee de 14de editie van de Titanic Sprint.