Home > Historic > Events > Rallye de Gravenrode: nieuwste luxe telg van Sparx

Rallye de Gravenrode: nieuwste luxe telg van Sparx

Naast onze bestaande rallies, de Tour de Mestreech en de Sportcar Spring Rally, hebben we een nieuwe luxe rally in het leven geroepen, de Rallye de Gravenrode.

Rallye de Gravenrode is een nieuwe rally in de regio Parkstad. De hoogwaardige rally vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018. De start- en finish locatie zijn bij de befaamde International Butler Academy, die gevestigd is in het oude klooster Huize Damiaan in Simpelveld. Het event keert jaarlijks terug aan het einde van mei.

De organisatie schenkt een deel van de opbrengst van de rally aan goede doelen Stichting ALS en Stichting Lob’Star. Deelname voor deze luxe rally is € 600 per equipe.

De rally is exclusief voor sportwagens en oldtimers. Om deelname van oldtimers en youngtimers te bevorderen, zullen we het bouwjaar van de sportwagen mee laten tellen in de puntentelling. De doelstelling is om twintig oldtimers en twintig moderne sportwagens aan de start te krijgen.

Deze rally is een tourrit en absoluut geen snelheidsrally. Punten scoren doe je door de juiste route te rijden en de opdrachten juist uit te voeren. Buiten Bol-Pijl worden er meerdere rally systemen toegepast zoals een fotorit, ingetekende lijn en punten vrije route. Je zult dus ook moeten kaartlezen. Zowel voor de recreatieve rijder als voor de meer ervaren rallyrijder heeft de rally voldoende plezier en spanning te bieden.

Rallye de Gravenrode wordt georganiseerd door Sparx en is in handen van Xavier Maassen, samen met Edward Oudenhoven en Nick Janssen.

(persbericht)