Home > #Hoofdnieuws > Vettel wint eerste race van het seizoen

Vettel wint eerste race van het seizoen

Sebastian Vettel heeft de eerste race van het Formule 1-seizoen, de GP van Australië, gewonnen. De Ferrari-rijder haalde het van polesitter Hamilton, die de leiding verloor na een snelle pitstop van Vettel en de safetycar na de crash van Grosjean. Zijn teamgenoot bij Ferrari Kimi Räikkonen vervolledigt het podium. Stoffel Vandoorne pakt meteen punten en finisht op de negende plaats.

Thuisrijder Daniel Ricciardo eindigt net naast het podium voor Red Bull. Hij won vier plaatsen tijdens de race. De andere Red Bull-rijder Max Verstappen deed het iets minder goed. Hij verloor twee plaatsen en finishte uiteindelijk op de zesde plaats. Tussen hen op de vijfde plaats staat een verrassing: Fernando Alonso met de McLaren! Hij won vijf plaatsen en mag dus van een geslaagd weekend spreken.

Ferrari pakt dus veel punten in het kampioenschap voor contstructeurs. Mercedes doet het iets minder goed, met een achtste plaats voor Bottas kan het namelijk voorlopig niet op tegen de eerste en derde plaats van Ferrari. McLaren heeft ook twee piloten in de top tien met Alonso en Vandoorne, de nieuwe Renault-motor zorgde dus toch voor geluk…

Vijf rijders vielen uit vandaag. De twee Haas-rijders Grosjean en Magnussen, Toro Rosso-rookie Gasly, Saubers Ericsson en F1-debutant bij Williams haalden de finish niet. De volgende race vindt plaats in Bahrein op 8 april.

Foto © F1

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend