Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor pakt eerste zege van het seizoen in VLN

Laurens Vanthoor pakt eerste zege van het seizoen in VLN

De eerste race van VLN was een succes voor Laurens Vanthoor en zijn teamgenoten Kevin Estre en Earl Bamber. De Limburger won met de Manthey Porsche 911 GT3-R op de Nürburgring, nadat hij eerder al de polepositie versierde. Zijn jongere broer Dries werd zevende met de WRT Audi R8. Dat zijn meteen ook de beste prestaties van onze landgenoten in de VLN1 van vandaag.  

De tweede plaats ging ook naar Porsche, met de 911 van Bachler-Müller. Audi leek na de kwalificaties kansloos, maar behaalde uiteindelijk toch de derde en de vierde plaats met respectievelijk Mies-Van Der Linde- Van Der Linde en Winckelhock-Müller. Mortara-Van Der Zande-Baumann vervolledigen de top vijf in hun Mercedes-AMG GT3.

In GT3 deden onze landgenoten het dus uitstekend, met ook nog een negende plaats voor Frédéric Vervisch in de Phoenix Audi R8. De overige landgenoten speelden geen grote rol deze eerste race. In hun eerste VLN-race van het seizoen kenden ze een tegenvallend resultaat.

Na de VLN2 over enkele weken, volgt de 6-uurs kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring en op 12 en 13 mei de klassieker zelf.

Foto: © VLN

You may also like
Porsche Challenge Southern Europe: geslaagde start van nieuwe competitie
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters