Home > #Hoofdnieuws > Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend

Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend

Dit weekend wordt in Hyderabad, India, de allereerste Indische E-Prix verreden. Na lang lobbyen heeft Dilbagh Gill, voormalige teambaas van Mahindra, er voor kunnen zorgen dat zijn land de vierde manche van het Formula E Wereldkampioenschap mag hosten. Wij zetten alvast even op een rijtje wat u mag verwachten dit weekend.

Foto © Jens Mommens

Voor deze allereerste 100% elektrische race in India is alvast een mooie locatie uitgekozen. Het stratencircuit werd opgebouwd in en rond de prachtige NTR Tuinen en het Hussain Sagar meer in Hyderabad. Een rondje rond het circuit meet 2,835 km. Maar, het zal er nog om spannen om de Eprix te laten doorgaan. Het circuit zal morgen, donderdag, klaar zijn. Echter zijn enkele gebouwen errond, zoals de pitboxen, nog niet klaar. Teams werken nu de klok rond om alles klaar te krijgen, wat naar alle waarschijnlijkheid wel zal lukken.

Het kampioenschap

Na een topweekend voor Pascal Wehrlein (Porsche) staat de Duitser op dit moment aan de leiding van het kampioenschap met 68 punten. Jake Dennis (Andretti) volgt met 62 punten op de tweede plaats. Maar, dit is opnieuw goed werk van Porsche, dat de aandrijflijn voor Andretti aanlevert. Sébastien Buemi (Envision) sluit de top drie af met 31 punten. Stoffel Vandoorne (DS) kent een moeilijke start van het seizoen. Onze landgenoot wist slechts één punt te scoren in de openingswedstrijd in Mexico en staat hiermee vijftiende. Zelf geeft hij aan dat het team de nieuwe banden nog moet leren kennen.

Hoe kan u volgen?

Als u alle actie dit weekend wil volgen, zal u alvast uw slaap moeten opofferen. Door het tijdsverschil tussen India en België zullen enkele sessies ’s nachts of in de vroege ochtend plaatsvinden.

  • Vrijdag 10 februari
    • 12u00 – 12u30: Eerste vrije training (Formula E website, YouTube, Eurosport en RTBF Auvio)
  • Zaterdag 11 februari
    • 3u40 – 4u10: Tweede vrije training (Formula E website, YouTube, Eurosport en RTBF Auvio)
    • 6u10 – 7u25: Kalificaties (Eurosport en RTBF Auvio)
    • 10u00 – 12u00: Race

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten