Home > #Hoofdnieuws > Hamilton snelste tijdens wintertests, Vandoorne zit hem op de hielen

Hamilton snelste tijdens wintertests, Vandoorne zit hem op de hielen

Geen sneeuw vandaag in Barcelona voor de vierde en laatste testdag van Formule 1, maar wel nog erbarmelijke weersomstandigheden. Dat hield de piloten echter niet tegen om het circuit op te gaan. Gewapend met regenbanden reed Mercedes’ Valtteri Bottas het snelst in de voormiddag. Tijdens de tweede sessie was het droog, dat betekent sneller rijden. Hamilton (Mercedes) was de snelste, Vandoorne (McLaren) achtervolgt hem met minder dan 0,6 seconden verschil.

Hamilton zette uiteindelijk de beste tijd van de vier testdagen neer. Met 1’19”333 doet hij het op Medium banden 0,5 seconden beter dan Vettel (Ferrari) gisteren. Stoffel Vandoorne zette de tweede beste chrono neer vandaag (1’19”854), en is daarmee de derde snelste van de testdagen in Barcelona. Vettel reed een ronde van 1’20”241 op de laatste dag van de wintertests, daarmee is hij de derde op het lijstje.

De meeste rondjes zijn vandaag voor Pierre Gasly (Toro Rosso). Hij reed maar liefst 147 keer het Circuit de Catalunya rond. Vettel reed er 120 en Vandoorne kon er 110 afwerken.


Foto © Sutton Images Formule 1

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend