Home > #Hoofdnieuws > Max Defourny blijft in Formula Renault 2.0

Max Defourny blijft in Formula Renault 2.0

Het was op zijn zachtst gezegd een moeilijke keuze en finaal hebben gezond verstand en het buikgevoel de knoop helpen doorhakken. Na een moeilijk seizoen in de Formula Renault 2.0 Eurocup, besloot Max Defourny om alles in het werk te stellen om het werk af te maken, terwijl een kijkje over de grenzen van de Formula Renault 2.0 Eurocup, dit seizoen zeker ook tot de mogelijkheden behoort.

In 2016, toen tijdens het eerste seizoen in de F.R.2.0, verraste Max Defourny vriend en vijand door tot op de meet voor de titel te vechten met een zekere Lando Norris! Hij was de enige rijder die er in slaagde om de jonge Brit af en toe van zijn voetstuk te halen. Max wilde in 2017 dan de titel in de Formula Renault 2.0 Eurocup, maar het liep niet volledig zoals gewenst. Na een moeilijk seizoen vocht hij tot de laatste snik voor de titel van vicekampioen.

“Ons doel was om naar de GP3 Series te gaan in 2018, maar de zitjes waren al ingenomen op het ogenblik dat wij ons budget rond hadden”, legt Max Defourny uit. “In die omstandigheden was het raadzamer om nog een seizoen in de Formula Renault 2.0 Eurocup te rijden. Immers in 2019 wordt de GP3 de nieuwe F3, met een volledig vernieuwde eenzitter. Onder meer Nyck De Vries heeft drie seizoenen in FR 2.0 gereden en slechter is hij er niet van geworden.”

Voor deze campagne 2018 opteert Max Defourny voor een nieuw team, al kennen de beide partijen elkaar! Hij koos immers voor de Nederlandse structuur MP Motorsport van Sander Dorsman, die de klappen van de zweep kent. “Ik ben van oordeel dat deze nieuwe omgeving mij goed zal doen, want onze ambities zijn identiek”, gaat Max verder. “Ik zal ook mijn Belgische ingenieur Frank Coekaerts terugvinden, die me het eerste seizoen op dit niveau begeleid heeft en ik rijd weer met mijn lievelingsnummer, het nummer #33. We mogen dus stellen dan alles weer in orde is om opnieuw in de voorste gelederen mee te spelen.”

Sinds mei van vorig jaar is de nieuwe manager van onze landgenoot ex-F1-rijder Mark Blundell. Max Defourny wil heel wat opsteken van hem gedurende het komende seizoen. “Mijn entourage en ik hebben besloten om ook elders ervaring op te doen, dus het is niet onmogelijk dat we op het einde van het seizoen ook een andere serie voor eenzitters gaan uitproberen. Ik werk ook aan een deelname aan een zeer grote, andere, wedstrijd. Ik kan er nu niet meer over zeggen, maar het zal zeker een impact op mijn carrière hebben.”

Na de voorstelling van het team MP Motorsport deze donderdagavond, gaat Max Defourny naar Hockenheim (14-15/03), Paul Ricard (27-28/03) en de Nürburgring (04-05/04) om te testen. In Paul Ricard start iets later ook het seizoen.

You may also like
F3 Bahrein: Martí wint bij debuut na strijd met Colapinto
2WD Trophy: kampioen Bruno De Wilde met Clio in 2023
Esports: Renault lanceert eerste esports evenement
In een notendop: Renault en Alpine