Home > #Hoofdnieuws > Neuville snelste tijdens de shakedown

Neuville snelste tijdens de shakedown

Thierry Neuville is goed begonnen aan de tweede manche van het wereldkampioenschap rally in Zweden waar hij deze morgen de snelste tijd op de tabellen liet noteren tijdens zijn derde passage van de ‘Skalla’ shakedown. Onze landgenoot was aan het stuur van zijn Hyundai i20 0.3 seconden sneller dan Mads Östberg in de Citroën. Leider in het kampioenschap, Sébastien Ogier, was een halve seconde trager dan Östberg en reed zo de derde tijd.

“De Hyundai presteerde zeer goed en dat hebben we te danken aan de set-up die we tijdens de tests realiseerden. We hebben niet veel aan de wagen moeten wijzigen”, aldus een tevreden Neuville. “Het is voorlopig een beetje afwachten wat het weer gaat doen. Gaat het nog sneeuwen of niet? En dat zou zo zijn gevolgen kunnen hebben voor de resultaten, maar dat moeten we natuurlijk nog allemaal afwachten”, besluit Thierry.

Kris Meeke realiseerde de 4de tijd op 1 seconde van Neuville. Ott Tanak maakte de top 5 compleet op 1.4 seconden van de leider. Thierry’s teamgenoot Andreas Mikkelsen was 1.5 seconden trager, op de hielen gezeten door Jari-Matti Latvala die 1.7 seconden trager was. We gaan telkens 1/10 omhoog met Craig Breen op 1.8 seconden en beide Ford Fiesta van Suninen en Evans sluiten de top 10 af op respectievelijk 1.9 en 2 seconden van de man die voorlopig het snelste is in Zweden, Thierry Neuville.

Vanavond om iets na 20.00 uur staat de 1.90 km lange ‘spectacular super special stage’ in het stadion van Karlstad op de agenda.

Beelden YouTube: GHrallyemotion
Foto’s: Hyundai Motorsport

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2