Home > #Hoofdnieuws > Veel Belgische inbreng bij Audi in WTCR

Veel Belgische inbreng bij Audi in WTCR

Niet minder dan zes Audi RS 3 LMS TCR starten dit seizoen in het nieuwe en succesvolle WTCR. Bovendien gebeurt de inzet van de Duitse bolides door twee Belgische teams, met name Comtoyou Racing en Team WRT. Bij de rijders vinden we ook nog eens twee Belgen, Denis Dupont en Fred Vervisch.

Ondanks het feit dat WTCR – overigens geen wereldkampioenschap, maar een ‘Cup’, in tegenstelling tot wat hier en daar geschreven wordt – niet openstaat voor fabrieksteams, zien we toch vier Audi-rijders aan de start verschijnen. De winnaar van de TCR International Series in 2017 met… Volkswagen, Jean-Karl Vernay, voert de troepen aan, samen met Gordon Shedden. Beide rijden in de kleuren van WRT. Comtoyou Racing doet het dan weer met de West-Vlaming Frédéric Vervisch (die ook in ADAC GT rijdt voor Audi) en Nathanaël Berthon. Aurélien Panis en onze jonge landgenoot Denis Dupont waren eerder al aangekondigd. Het seizoen start op 7 en 8 april in Marrakech.

 

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: eerste deel marathon Empty Quarter maat voor niets, de Mevius in de problemen
IGTC Bathurst: 28 wagens voor start van seizoen
WTCR Slovakiaring: Berthon het snelst in kwalificaties