Home > Circuit > Ugo De Wilde in goede doen op Sepang

Ugo De Wilde in goede doen op Sepang

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Onze jonge landgenoot Ugo De Wilde toog afgelopen weekend naar Sepang in Maleisië om er de voorlaatste manche te betwisten van de F4 South East Asia kampioenschap. Het loonde in alle geval de moeite want er stonden hem een nieuwe zege en drie podiumplaatsen te wachten.

De tegenstand was veel zwaarder dan in Thailand“, vertelde de 15-jarige Brusselaar, die de enige Europeaan was onder de deelnemers. In een hitte van 33°C haalde hij de 5de plaats op de startgrid. De manches op zaterdag brachten hem niet veel geluk. Eerst verloor hij zijn spoilers toen hij een deelnemer probeerde te ontwijken, in de daaropvolgende race lag hij op de 2de positie toen hij werd aangereden door zijn achtervolger.

Zondag rukte hij op van de 5de naar de 2de plaats maar kon geen aanval meer plaatsen op de leider. Zijn beste raceronde bleek wel 2/10de sec. sneller dan de pole! In de 5de race van het weekend was het dan uiteindelijk wel prijs. “Ik nam een goede start en kon 10 ronden lang mijn voorsprong controleren. Ik was de snelste in de bochtensectie maar er was die Japanner Taira die me telkens weer bijhaalde op de lange rechte stukken… Het werd een mooie zege, en ik wilde die echt. Voor mijn mama die deze hele weg naar Sepang met mij heeft afgelegd.

Na afloop van de 4 Uren van Sepang race in het ALMS was er nog de afsluitende race. Ugo vertrok als 5de en moest het bij die positie laten. “Mijn banden waren op“, vertelde Ugo. “Maar het sop was de kool waard.”

Nog maar vorig weekend besloot de familie De Wilde een crowdfunding actie op te zetten om hun poulain Ugo toe te laten zijn carriére verder te zetten. U weet nu ook waarom…

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: F4 Italia en F3 Regionaal