Home > Circuit > Schumacher nadert met rasse schreden op Weerts

Schumacher nadert met rasse schreden op Weerts

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

David Schumacher stal de show in de 4de ronde van het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. De 16-jarige Duitser schreef twee nieuwe zeges op zijn palmares tijdens het 4de raceweekend van de serie op het Yas Marina Circuit. Charles Weerts verdedigde zijn leiding in de puntenstand met een zege. Amaury Cordeel haalde met een 5de plaats zijn beste resultaat van het weekend. Met 13 rijders verdeeld over 7 teams zagen ze in de VAE de grooste startgrid tot nu toe. De Braziliaan Caio Collet mocht vanop pole vertrekken.

In race 1 was het echter onze landgenoot Charles Weerts die al in de eerste ronde de leiding greep en die niet meer afstond. Hij won zijn 3de race voor Collet en Schumacher.

In Race 2 moest poleman Lucas Alecco Roy snel zijn positie opgeven aan Schumacher, die verder stormde naar de zege. Collet en Weerts vervolledigden het podium. Op naar race 3 dan waar Collet vanop pole dan toch zijn overwinning kon binnenhalen. Weerts werd er in de eindfases van de race uitgetikt door Schumacher, een incident waarvoor de Duitser nog een bestraffing incasseerde. De afsluitende 4de race zag opnieuw Schumacher domineren nadat Collet een aanvaring had met poleman Petersson. Collet kon toch de 2de plaats vrijwaren voor Alatalo.

In het kampioenschap blijft Charles Weerts voor Dragon Motopark aan de leiding met 120 punten, maar David Schumacher nadert snel en heeft nog maar 15 punten achterstand. De Tsjech Tom Beckhäuser is derde met 177 punten.

De volgende meeting vindt plaats op 23 en 24 februari, opnieuw op het Yas Marina Circuit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: F3 en F4
RNT: Exit De Pauw in 2019?
F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters
In een notendop: F4 Italia en F3 Regionaal