Home > #Hoofdnieuws > RNT: Exit De Pauw in 2019?

RNT: Exit De Pauw in 2019?

Midden januari wordt het RACB National Team voorgesteld en heel waarschijnlijk maakt Ulysse De Pauw daar geen deel meer van uit. Het is niet de eerste maal dat iemand verdwijnt uit het RNT, maar in het geval van De Pauw zou de beslissing toch zeer weinig te verdedigen zijn.

Het RNT bestond in 2018 uit drie rijders of duo’s, met name de Brusselse F4-rijder Ulysse De Pauw, TCR-rijder Dennis Dupont en de rallycrew de Mevius-Wydaeghe. De filosofie van het RNT is steeds geweest om een jong talent minstens twee seizoenen te geven om zich te ontplooien. Ulysse De pauw won in zijn eerste seizoen in de Franse F4 één race, haalde meerdere podia en werd derde in de eindstand. Niet slecht voor een rookie lijkt ons. Desalniettemin worden de geruchten sterker en sterker dat De Pauw de Belgische driekleur in 2019 niet meer zal verdedigen en ook uit de entourage van de jonge rijder krijgen we geluiden in die richting. De reden van het afscheid zou liggen in het gebrek aan budget vanwege De Pauw, onbegrijpelijk als we weten dat het RNT juist tot doel heeft om jonge rijders te ondersteunen. Want zuiver op resultaat was De Pauw dit seizoen misschien wel de beste van het trio, als kan je moeilijk disciplines vergelijken…

We zullen half januari meer zekerheid hebben, maar laten we hopen dat De Pauw, net als Ugo De Wilde, het ook zonder de steun van het RNT kan maken. Last but not last moeten we immers vaststellen dat het RNT sinds de periode Neuville, Vandoorne en Laurens Vanthoor, geen overdonderend succesverhaal meer heeft geschreven.

You may also like
WRC: veel Belgen in Corsica
RNT: meer dan ooit met een internationale uitstraling
In een notendop: F3 en F4
Het RACB National Team: zegen of …. ?