Home > #Hoofdnieuws > F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters

F4: Sten Van Der Henst de nieuwste telg in Franse eenzitters

Sten Van Der Henst is amper 17 en lanceert zich in 2019 in de Franse Formule 4. Het is zijn allereerste stap in de autosport, maar wel een die kan tellen gezien het niveau van de Franse serie. De jongeman uit Schoten kan daarbij onder meer op de steun van ex-F1-testrijder Jeffrey van Hooydonk rekenen.

De Franse Formule 4 is één van de meest hoogstaande instapklassen in de autosport. De afgelopen jaren zagen we er meerdere Belgen aan het werk. Zo luisterde de kampioen van 2010 naar de naam van Stoffel Vandoorne en in 2016 was Gilles Magnus succesvol in de Franse eenzitterreeks. Het verhaal van Vandoorne kennen we, Magnus is in 2019 aan het werk voor Audi. Ook andere Belgen gingen hem voor, zoals Ugo De Wilde, die dit seizoen in de Eurocup Formula Renault aan het werk zal zijn.

Het is inderdaad een hoogstaand kampioenschap”, vertelt de jongeman uit het Antwerpse. “Het is een zeer goede leerschool en ik ken de namen die me voorgingen uiteraard. Ik ben dan ook zeer enthousiast om aan mijn seizoen te beginnen. Starten doen we met testen einde februari, begin maart en het seizoen zelf start in april. Het seizoen telt overigens zeven meetings, met telkens drie races per weekend, met ook een bezoek aan ons land, op de omloop van Spa-Francorchamps. Dat is een belangrijke afspraak voor mij!”

Opvallend, Sten Van Der Henst komt niet, zoals veel jonge talenten, uit de outdoorkarting, maar reed vooral indoorwedstrijden, iets wat onder meer Stoffel Vandoorne ook deed.

“Ik heb veel kartingwedstrijden indoor gereden en heb ook al verschillende malen met racewagens op circuit getest, onder begeleiding van Jeffrey van Hooydonk. Dat verliep allemaal vrij vlot en vandaar zet ik ook de stap naar de Formule 4 in Frankrijk. Mijn ambitie is om zo goed mogelijk te doen, maar het is moeilijk om het niveau in te schatten. Het kan goed meevallen, maar ook tegenvallen, dat zullen we wel zien. Ik ga in ieder geval mijn school verderzetten.”

You may also like
Rallycross: kort internationaal nieuws
Circuit: circuits in Frankrijk zijn opnieuw open
WRC: FFSA stuurt drie talenten richting WRC!
In een notendop: F3 en F4