Home > #Hoofdnieuws > Ford Vanspringel Automobiles naar Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Vanspringel Automobiles naar Ford Fiesta Sprint Cup

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het positieve effect van de aankondiging van de komst van de Ford Fiesta Sprint Cup heeft niet op zich laten wachten. Na de bevestiging van de deelname van de Redant-broertjes, Niels Lagrange en La Hanne Terium springen nu ook de Ford-verdelers op de kar: Ford Vanspringel Automobiles Brussel & Waver maakte immers bekend dat zij een Ford Fiesta ST Line laten rijden voor een nog aan te kondigen beloftevolle rijder!

“In onze keuze speelt uiteraard mee dat ik autosport al jaren volg”, stelt Geoffrey Vanspringel, zoon van Patrick Vanspringel, zaakvoerder van de Ford Store in Waver en de Ford-concessie in Brussel. “Bovendien – en vooral – is dit een unieke gelegenheid om onze identiteit extra in de verf te zetten – motorsport stroomt door de aderen van elke Ford-adept – en via deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup ons imago te verstevigen en te promoten. Wij zijn dan ook zeer verheugd over het initiatief van de Ford Fiesta Sprint Cup en zijn ervan overtuigd dat dit de juiste formule is om zowel het merk als jonge rijders in de schijnwerpers te plaatsen. Bovendien staat de organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor de nodige faciliteiten om klanten en genodigden op passende wijze te ontvangen en hen te laten genieten van twee wellicht bloedstollende sprints, gevechten tussen de verschillende, maar zeer gelijkaardige Fiesta’s ST Line!”

 Over de naam van de rijder van Ford Vanspringel Automobiles kan Geoffrey nog niet veel verklappen.

 “Op het moment dat de FFSC werd gelanceerd speelden wij al met het idee om eraan deel te nemen. We hadden al meteen één rijder op ons verlanglijstje staan. Ik ken nogal wat mensen in het autosportmilieu en ben zeer goed bevriend met heel wat rijders. Ja, we gaan de best mogelijke keuze maken, want laat ons duidelijk zijn dat in onze beslissing om voor de Fiesta Cup te gaan één element een heel belangrijke rol speelde: wij willen vooraan meestrijden en voor de overwinningen gaan. Het is dat wat wij onze klanten willen aanbieden: een leuk weekend beleven in het kader van een Ford-happening en hen laten supporteren voor onze man/vrouw achter het stuur van de Fiesta ST Line van Ford Vanspringel Automobiles.”

We geven meteen mee dat Ford Vanspringel Automobiles niet de enige Ford-dealer is die zijn zinnen zet op dit nieuw en zuiver Ford-getint sprintkampioenschap. Zowel vanuit Vlaanderen als Wallonië liepen kandidaturen binnen van Ford-verdelers. De onderhandelingen met de organisator over een actieve aanwezigheid in de Ford Fiesta Sprint Cup zijn nu volop aan de gang.

Herinneren we er nog even aan dat er wordt gereden met een raceklare Ford Fiesta ST Line, Eco Boost 1.0 liter motor, goed voor 150 pk, en dat het Belgische seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup van start gaat op 30 juni en 1 juli tijdens de Zolderse Superprix.

(pers)

 

Kalender 2018

30 juni – 1 juli: Superprix Zolder

11 augustus: 24 Hours of Zolder

22-23 september: Circuit Jules Tacheny de Mettet

29-30 september: Racing Festival Spa

20-21 oktober: Finale Races TT Circuit Assen

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
FFSC BE: wie van de drie?
FFSC: Maxim De Witte debuteert tijdens Finale Races
FFSC Belgium: Geen makkelijke opdracht in Zandvoort voor Bert Longin en FordStore Feyaerts.
FFSC: FordStore Feyaerts wil scoren vanaf eerste meeting