Home > Moto > MotoGP > Xavier Siméon aan de vooravond van een nieuw avontuur!

Xavier Siméon aan de vooravond van een nieuw avontuur!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Na een moeilijk seizoen in Moto2 (waarin Xavier Siméon enkele desillusies binnen zijn team heeft gekend met een aantal valpartijen als gevolg) kent 2017 toch een goede afloop: dankzij de onderhandelingen van Zelos komt Xavier over naar de MotoGP. Onze Zelos-rijder zal voor het Spaanse Reale Avintia Racing uitkomen in het zadel van een Ducati Desmodici 2016. Het contract heeft een looptijd van twee jaar.
Xavier heeft voor de overstap naar de MotoGP wel zijn nummer 19 moeten opgeven (dat nummer is al toegekend aan Alvaro Bautista). Hij heeft nu geopteerd voor nummer 10: een cijfer dat nieuwe prestaties inhoudt, een rond getal ook dat gemakkelijk te onthouden is en   dat ook het herinnert aan het wedstrijdnmmer van ene Jules Tacheny….
Om zich optimaal voor te bereiden, kan Xavier Siméon rekenen op de persoonlijke coaching van Ruben Xaus. De Spaanse oudrenner (38, goed voor meerdere overwinningen in WSB en twee jaar ervaring in de MotoGP) zal Xavier gedurende het seizoen op de voet volgen en hem bijstaan met technische en psychologische raad. Xavier kan vanzelfsprekend ook nog rekenen de op de waardevolle adviezen van Didier de Radiguès en van het hele Zelos-team.

“Dit is een kans waar ik altijd al naartoe gewerkt heb. Ik ben dus extreem gelukkig om mijn droom die ik al sinds mijn kindertijd koester, waar te maken. Dag na dag heb ik alles in het werk gesteld om hier te geraken. Mijn inspanningen en die van Freddy Tacheny en de hele ploeg van Zelos hebben uiteindelijk opgebracht en ik ben hen zeer dankbaar. Ik ben er heel trots op om als eerste te kunnen profiteren van de groep die Zelos opgezet heeft. Ik heb mijn Superstock-titel verovert met een Ducati en ik ben heel gelukkig om het merk uit Bologna terug te vinden bij het Team Avintia!
Mijn eerste twee testdagen (gehouden direct na de laatste MotoGP in Valencia) zijn perfect verlopen. Het doel was om gewend te raken aan mijn motor, me aan te passen aan het extra vermogen, aan de grip van de Michelin-banden en aan de krachtige carbonremmen. Ik heb er die dagen eveneens van geprofiteerd om mijn rijpositie te perfectioneren. Het ging in die eerste benadering nog niet om scherpe rondetijden. Er komen nog genoeg testdagen om klaar te zijn voor de start van het seizoen in Qatar maart aanstaande. Het verschil tussen Moto2 en MotoGP is zeer groot en ik heb dat aan mijn geblesseerde schouder kunnen merken. Het gaat er nu om een uitstekende fysieke conditie te hebben om het seizoen 2018 aan te vangen. Ik ben gemotiveerder dan ooit en ik voel me al op mijn gemak in mijn heel professionele team.”

(pers)

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…