Home > Moto > MotoGP > Livio Loi wil strijden om de ereplaatsen

Livio Loi wil strijden om de ereplaatsen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Ondanks een uitstekend einde van het seizoen 2017 in Moto3, was er voor Livio Loi enige onzekerheid over zijn toekomst. Maar de lucht klaarde voor Livio Loi op toen hij voor een nieuwe seizoen in Moto3 tekende: in Valencia kon de staf van Zelis een overeenkomst bereiken met Reale Avintia Racing Stylobike en Dorna om de laatste open plaats in rennersveld van Moto3 in te nemen. Livio Loi zal een KTM rijden voor het Spaanse team dat al actief is in CEV- en MotoGP-titelstrijd en dat met het Moto3-programma een nieuwe bladzijden openslaat.

Eerst en vooral wil ik Reale Avintia Racing Stylobike en het management van Zelos bedanken. Ze hebben er hard aangewerkt om dit project rond te krijgen. Deel uitmaken van zo’n professioneel team dat ook een grote ervaring heeft in MotoGP, geeft me het grootste vertrouwen om een mooi seizoen in Moto3 te maken. Reale Avintia, Stylobike, KTM en Zelos bieden een grote slagkracht en ik verheug me erop mee te strijden voor de ereplaatsen in 2018.
Ik heb tijdens twee dagen van privé-trainingen het team ontmoet en heb de motor voor de eerste maal gereden. Alles is goed verlopen, al heb ik maar 35 ronden kunnen afleggen. Ik heb gemerkt dat de KTM een andere manier van rijden vraagt dan mijn motor van 2017, maar het potentieel ervan is enorm. Het team is zeer professioneel, ik voel met op mijn gemak en heb er alle vertrouwen in. Er komen nog zes testdagen waarop ik mijn rijstijl kan aanpassen aan de nieuwe motor. Dat ik in dezelfde structuur als Xavier en Barry zit, is nieuw voor mij en echt leuk. We zijn nu nog meer een beetje een nationaal team. Het geluk heeft me afgelopen seizoen niet echt toegelachen en ik hoop dat het anders zal gaan in 2018. Ik zet van mijn kant in ieder geval alles op alles om trots de Black Nights te vertegenwoordigen.

(pers)

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Volg vanaf januari 2018 alle nieuws over de MotoGP op MOTORSPORTWERELD.BE

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…