Home > VAS > Jamar-Vanherk beste in Moustache Classic maar titel is voor Steven en Jos De Man

Jamar-Vanherk beste in Moustache Classic maar titel is voor Steven en Jos De Man

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Het was een tijdje geleden dat we de Porsche 911 met de bemanning Jos Jamar en Olivier Vanherk nog aan het werk zagen. Logisch, want copiloot Vanherk zat volop in een verbouwingsproject en dan heb je uiteraard de handen vol. Maar voor hun geliefkoosde Moustache Classic werd de rode Porsche nog eens opgestart.

Met het behalen van hun VAS Classic titel vorig seizoen bevestigde Jos Jamar al dat de Moustache Classic hun favoriete overwinning was. Het was vooral de moeilijkheidsgraad en de concurrentie die je krijgt in het evenement dat die overwinning zoet deed smaken. En ziehier, anno 2018 mogen ze hun succes nog eens overdoen, na 2014 en 2015 al de derde zege in Bocholt en dat ondanks het feit dat ze dit seizoen nog geen enkele Classic reden!  Jamar en Vanherk moesten met deze zege ook de stok doorgeven van het VAS Classic kampioenschap. De algemene titel was immers voor vader en zoon Steven en Jos De Man, in hun zeer originele Matra Murena.

Vanop het Kerkplein in Bocholt, ondertussen een traditie, begonnen 104 deelnemers aan een pittige rit. In een eerste deel werd er koers gezet naar Lommel. Het duo De Man-De Man onderlijnden hier duidelijk hun titelambities door dit, toch wel niet evidente deel, af te rijden met…0 punten! De andere titelkandidaten hadden toen al fouten gemaakt of minstens één controle gemist: Eysermans-Poelmans, met de Subaru Impreza GT, zesde en 20,10 punten, terwijl Velghe-Verdonckt met de Opel Manta een zelfstempel en scherprijder misten, met als resultaat 47,30 punten. Vanuit de tussenstop bij BMW Beliën in Lommel ging het in deel 2 richting de Scoutsrally in Neerpelt. Nu maakte ook het De Man duo een fout met de notatie van een verkeerde straatnaam op de controlekaart. Bij de aankomst in het tussenpunt waren het Jamar-Vanherk en Holemans-Van den Wyngaert die het minste straftijd voerden.

Er moest ook in deel 3 nog goed op de tellen worden gepast. Voor Steven en Jos De Man was een derde plaats niet genoeg om kampioen te worden. Zij moeten zeer geconcentreerd gereden hebben want uiteindelijk meldden ze zich in Kaulille aan met opnieuw 0 strafpunten! En dat zorgde voor de kloof in de eindafrekening waarbij Jos Jamar en Olivier Vanherk (Porsche 911) slechts 22,90 strafpunten raapten, net iets beter dan Steven en Jos De Man (25,30) terwijl de broers Bjorn en Bart Buyse met hun BMW een meer dan behoorlijke 3de plaats pakten met 41,30 punten.

Dat betekende dat Jos en Steven De Man met de Matra Murena de VAS Classic titel pakken in 2017.
Patrick Holemans en Paul Van den Wijngaert gingen nog in het laatste deel de mist in maar redden alsnog een 4de plaats algemeen en de zege in de klasse Toertimer. Het was voldoende om de titel te pakken in de categorie. Bij de Youngtimers ging de winst naar Tim Claeys en Jorde Boone (Porsche 911) op de 5de plaats algemeen, maar de tweede plaats van Jan Eysermans en Wim Poulmans (Subaru Impreza GT) was voldoende om de Youngtimer titel te grijpen, met het vice-kampioenschap algemeen als troostprijs. Bij de Oldtimer was het overduidelijk: er stonden drie oldtimer wagens op het algemene podium en uiteraard was ook de titel in de categorie “Oldtimer” weggelegd voor startnummer 91: Steven en Jos De Man en de Matra Murena.

(vas/foto: J.Moons)

 

fotogalerij Moustache Classic: Jeff Moons
fotogalerij De Man : Willy Bouchez

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”11476,11477,11478,11479,11480,11481″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Fotogalerij: Steven en Jos De Man (Matra Murena)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”on” gallery_ids=”11475,11473,11472,11474″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: 6 Uren Noorderkempen voor Holemans- Van den Wyngaert
VAS: TRT zet Tienen weer op autosportkaart
VAS: 360′ van de Suikerstreek, nieuw op de kalender
VAS terugblik: Molen Classic