Home > #Hoofdnieuws > Verschueren heerst in 6u van Kortrijk

Verschueren heerst in 6u van Kortrijk

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Belgisch kampioen Vincent Verschueren heeft voor de derde keer in zijn carrière de Rally van Kortrijk gewonnen. De Belgische kampioen haalde het voor een verrassend sterke Thomas Vauterin. Bij de historics was Robin Maes de snelste. De eindbalans moet nog gemaakt worden, maar de organisatie blikt tevreden terug op hun 25 ste editie, de eerste lustrumeditie in de 2.0-versie.

Didier Duquesne (Ford Fiesta WRC) moest al snel opgeven. Daardoor leek het al snel op een duel uit te draaien tussen Bernd Casier (Ford Fiesta R5) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5). De twee bleven elkaar lange tijd belagen met een fantastisch secondespel tot gevolg, tot Casier op Tombroek 2 zijn wagen op kant moest zetten met mechanische problemen. Daardoor kreeg Vincent Verschueren plots een vrijgeleide. De Oost-Vlaming controleerde meesterlijk en wint nu al voor de derde keer de “6 uren van Kortrijk”.

Thomas Vauterin (Peugeot 208 R5) eindigde heel knap tweede. De jonge West-Vlaming moest wel nog flink trappen want achter speelde zich een mooie strijd af voor de derde en laatste podiumplaats. Uiteindelijk haalde Melissa Debackere (Skoda Fabia R5). Zij hield de Skoda Fabia WRC van Paul Lietaer achter zich. “Polle” ging op de slotproef nog voorbij Tuur Vanden Abeele en burgemeester Vincent Van Quickenborne. Stéve Bécaert (Skoda Fabia R5) besloot op de zesde. Kevin Abbring werd zevende in zijn Porsche GT3. De Nederlander won het broederduel van Tim Van Parijs (Porsche GT3) die even vast zat in een gracht op KP Bevergem, maar gelukkig voor hem gebeurde dat achter de finish. Bij de historics stond er geen maat op de BMW M3 van Robin Maes. Hij haalde het voor Jeroen Van Wanseele (Ford Escort MKII) die meteen ook de winnaar is in de Pinto Cup. Danny Kerckhof (BMW E21) werd derde. (tekst: persbericht)

(foto’s: Gino Vercruysse) 

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.72″ posts_number=”2″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”11434,11436″ fullwidth=”off” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50