Home > VAS > Rittensport > VAS: 360′ van de Suikerstreek, nieuw op de kalender

VAS: 360′ van de Suikerstreek, nieuw op de kalender

De 360 minuten van de Suikerstreek, op zaterdag 7 september, zijn een nieuwigheid op de kalender van de VAS Classic. Autoclub TRT en de mensen achter de knoppen zijn dat echter niet. De geschiedenis van de proef kan zelfs helemaal tot 1969 en de 6 Uren van Tienen worden teruggeleid!

Kenny en Mario Leys, Philippe en Sanne Vande Casteele, Bjorn Dotremont, Davy Mommaert en Herman Oliviers. Wie geregeld eens regionale proeven bezoekt zal de namen wel herkennen maar in de 360’ van de Suikerstreek zijn zij de mensen die de wedstrijd leiden, de technische commissie voorzitten en de relaties met de deelnemers onderhouden.

De eerste editie van de “360’ van de Suikerstreek” wordt een rit van goed 250 kilometer met vertrek en aankomst in Tienen en met passages in de provincies Vlaams-Brabant, Luik en Limburg. Het wordt een wedstrijd over twee delen. Wegenwerken en evenementen maakten dat in extremis het langste deel van de rit, 155 km, als eerste zal worden geserveerd aan de deelnemers, gevolgd door een korter deel.

Op de deelnemerslijst staan tot op heden 37 deelnemende teams en daaronder zien we al de titelpretendenten, zegekandidaten en podiumgangers die het VAS regionale kampioenschap telt in de klasses Oldtimer, Youngtimer en Toertimer. U wil de namen nog eens horen? Wel, vermelden we dan bijvoorbeeld Claeys en Pessendorffer (Porsche 911), Karel en Korneel Vandoorn (Volvo 250), Jamar en Vanherk (Porsche 911), Steven en Jos De Man (Matra Murena), Andre Depoorter en Ronny Callens (Ford Escort), Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Datsun 240), Robby Walschaers en Eddy Tips (Celica GT) bij de Oldtimers. En Francky en Amelieke Meyfroot (Volvo XC90) , Patrick Holemans en Patrick Meeus (Mazda CX5), Lars en Joris Van der Auwera Lars (BMW 320d) Philippe Vallaeys en Caroline D’Haese (VW Golf), Rudi Verhaeghe en Jurgen Mortelé (SMART for two) of Bart Babeliowsky  en Hendrik Jaeken (Opel Astra) bij de Toertimers. Of nog Sander en Paul Van den Wyngaert (Volkswagen Corrado 16V), Jan Eysermans  en Wim Poulmans Wim (Subaru Impreza GT), Tim Claeys en Jordi Boone (Porsche 911), Leo en Inge Rackham ( Peugeot 205 GTi) of Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez (Ford Sierra) bij de Youngtimers. Strijd zal er dus volop zijn!

Alles begint op zaterdag 7 september om 13u. Dan vertrekt de eerste wagen vanop de parking van het Boulistenclub in de Sporthalstraat in Tienen, om er terug te keren omstreeks 17u30. Dan gaat het tweede deel van start omstreeks 18u30. Om 20u30 worden de vroege vogels verwacht voor de finish.

Het is nieuw, en het is spannend. Geniet van de 360’ van de Suikerstreek.

(vas press/foto: wb)

You may also like
VAS: 6 Uren Noorderkempen voor Holemans- Van den Wyngaert
VAS: TRT zet Tienen weer op autosportkaart
VAS terugblik: Molen Classic
VAS: Molen Classic voor Eysermans en Poulmans