Home > VAS > Rittensport > Sinterklaasnocturne beslist rittensport kampioenschap

Sinterklaasnocturne beslist rittensport kampioenschap

De Sinterklaas Nocturne is pas aan zijn vierde editie toe en mag nu al voor de tweede maal het regionale rittensportkampioenschap sluiten. Vorig seizoen maakte de rit zijn debuut in het kampioenschap. Bij de Mechelse Auto Klub ging men volop aan de slag om ook dit jaar een waardige seizoensafsluiter aan te bieden.

Met de Sinterklaasnocturne zal het tweede schrapresultaat in het klassement worden aangebracht. En dat wordt de sleutel voor het toekennen van de diverse kampioenschappen: recreatie, toerisme en sport.

De moeilijke klasse Sport is weggelegd voor de experten. Daar zien we een aparte situatie bij vader en zoon Paul en Sander Van den Wijngaert. Zij staan samen aan de start, net als…bijna altijd. En dat geeft toch wel een verschil. Vader Paul moet op dit moment 68 punten aan schrapresultaat laten liggen, en dat beknot zwaar zijn kansen. Sander echter staat er beter voor want met een “echte” nul moet hij slechts 35 punten inboeten zoals de zaken er nu voorstaan. Maar alles zal neerkomen op de prestaties van Jan Verschaeve (voorlopig niet op de deelnemerslijst) en bovenal de puntenleiders Leo en Inge Rackham. Deze laatsten staan het stevigste in hun schoenen want zij hebben al een mooi gat geslagen met de achtervolgers en kunnen, door hun onfortuinlijke Gapersrit, ironisch genoeg een gunstig schrapresultaat inbrengen. De Peugeot is hersteld. De titel ligt voor het grijpen. Maar opgelet voor Patrick Holemans en Johnny Champagne! Zij lijken ver te staan in de rangschikking maar zij moeten niets laten liggen (twee nulresultaten) en kunnen ingeval een zege nog verrassend uit de hoek komen. Datzelfde geldt voor Guy en Olivier Dupont, die ook alle 175 punten kunnen inbrengen en met een zege dus nog maximaal 225 punten kunnen scoren. En dat zou net genoeg kunnen zijn…althans, als Jan Verschaeve en het Rackham duo steken laat vallen…

Toerisme. De klasse voor de ietwat gevorderde puzzelaars. Daar staat Pablo Cracco als copiloot eenzaam aan de top, met een behoorlijke voorsprong op de rest van de deelnemers. Hij dient wel veel punten te laten liggen bij een goed resultaat maar hij heeft marge te over. Als hij zijn totaal met één punt kan aandikken, dan is de titel voor hem. Enkel Guy Agten en Dominiek Seynaeve zouden hem nog kunnen verrassen, voor één puntje…maar dan zal er al heel wat moeten gebeuren in de klasse Toerisme!

In de instapklasse, Recreatie, liggen de zaken het kortste bij elkaar en daar is het laatste woord nog niet gesproken tussen puntenleiders Dewulf-Collie, achtervolgers Brebels-Bruyneel, en een pelotonnetje aangevoerd door Francky Meyfroot met o.a. Maarten en Stefaan Hoirelbeke, Patrick De Pau en Julien Hooreweghe en Hoogwijs-Wellens. Er zijn daar diverse scenario’s mogelijk want bepaalde equipes dragen een hoge ‘schrappingslast’, anderen kunnen bogen op veel in te brengen punten en dubbele zeges…

De deelnemers krijgen een tweedelige rit voorgeschoteld van om en bij de 100 kilometer wedstrijd, met 30 km verbinding. Met vermoedelijk veel zoekwerk. “Dat is geen voorrecht van West-Vlaanderen, in de streek van Mechelen kan dat ook“, fluisterde organisator Pessendorfer tijdens de Gapersrit…

Start en aankomst liggen in Putte, aan de Sporthal Klein Boom op de Mechelbaan 604. Daar gaan de eerste wagens van start om 19u01 op zaterdagavond 2 december. De vroegste deelnemers worden er opnieuw verwacht omstreeks 23u40. En daarna…weten we wie de rittensportkampioenen 2017 zullen zijn!

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
VAS Monteberg: inschrijvingen zijn geopend
Rally: Vincent Verschueren à la carte met Skoda Fabia Rally2
Voorstelling Anthony Vandenbussche: “We rijden puur voor het plezier.”