Home > Circuit > Rene Binder met de laatste…

Rene Binder met de laatste…

De zege van de Oostenrijker Rene Binder (Lotus) in race2 van het afsluitende weekend van de World Series V8 3.5 op Sakhir in Bahrein, wordt de laatste overwinning geregistreerd voor de World Series. Binder won voor de nieuwe kampioen en teamgenoot Pietro Fittipaldi. Lotus won ook de titel voor de teams. De Colombiaanse Tatiana Calderon kon zich in deze laatste wedstrijd nog in de kijker rijden. Ze plaatste de Dallara bolide van RP Motorsport op de derde podiumtrede.
De eindstand van het kampioenschap ziet er als volgt uit: 1.Fittipaldi 259 punten; 2.Isaakyan 215; 3.Celis 204; 4.Binder, Nissany 201; 6.Orudzhev 198; 7.Kanamaru 115; 8.Tereschenko, Menchaca 94; 10.Palou 68…

Prijzen gelijk uitgedeeld tijdens WEC tests

Nieuwbakken kampioen Pietro Fittipaldi mocht alvast zijn prijs in ontvangst nemen: een test met de Porsche 919 Hybrid LMP1. De tweede uit het World Series eindklassement, Matevos Isaakyan, mocht dan weer even proeven van de Oreca 07-Gibson LMP2 van team Rebellion terwijl Alfonso Celis, derde geklasseerde, mocht kennismaken met de Ferrari 488 van AF Corse. De beste rookie, Konstantin Tereschenko, kreeg de Oreca 07-Gibson van team TDS in handen.

(foto:worldseriesV8)

You may also like
20 jaar Formule 3.5
World Series pole’s voor Binder en Isaakyan
World Series 3.5 V8 trekt stekker eruit!
In een notendop: GP3 – F2 – WS3.5 V8