Home > Circuit > Dit is geen zege…

Dit is geen zege…

Een zeer moeilijk slot van wat een zeer geslaagde week was geweest voor Glenn Irwin in de Macau Grand Prix. Het fatale ongeval van Daniel Hegarty maakte dat elke uitkomst van deze race eerder academisch werd.

Irwin begon de race vanuit pole positie (een pole die overigens werd gehaald met een nieuwe recordronde) maar kende enkele problemen met de Ducati Panigale in het begin. Hij kon wel het tempo bijhouden van Peter Hickman (de winnaar van vorig jaar) op de BMW en greep de leiding toen de race werd afgevlagd onder rood. Glenn Irwin werd uitgeroepen tot winnaar. “Ik heb misschien gewonnen, maar dit is geen zege. Het is een erg triest einde van wat een zeer geslaagde week voor ons is geweest. Misschien had ik de race niet kunnen winnen indien de wedstrijd over de volle duur was gegaan. Wat ook het resultaat is, het is onbetekenend. Het is een tragisch einde van de dag. Dat is dan wegracen, het is moeilijk.” vertelde hij aan BBC Sports.

 

(foto: Glenn Irwin Racing/facebook)