Home > Circuit > Denis Dupont heeft indruk gemaakt

Denis Dupont heeft indruk gemaakt

Bij zijn tweede meeting in de TCR International op de omloop van Dubai wist Denis Dupont met enkele opmerkelijke rondetijden indruk te maken. Jammer genoeg zorgden lekke banden er voor dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team die goede prestaties met zijn SEAT Leon niet wist te bevestigen.

Bij zijn tweede confrontatie met de wereldtop van de TCR International Series wist Denis Dupont op de voor hem nieuwe omloop van Dubai enkele mooie prestaties neer te zetten.
“Al van bij de vrije trainingen wist Denis zich bij de kopgroep te rijden”, stelt Marc Duez, de op het circuit van Dubai aanwezige coach van het RACB National Team. “Na in de eerste sessie de tweede tijd te hebben neergezet stond hij na afloop van de tweede sessie helemaal bovenaan de tabellen. Een topprestatie voor een rijder die voor het eerst op deze omloop actief was. In Q1 zette hij opnieuw de snelste tijd neer, voor niemand minder dan Gabriele Tarquini. In Q2 veroverde Denis de zesde tijd.”
Jammer genoeg verliep het scenario niet tot het eind perfect.
Bij de warm-up vertoonde de koppeling wat nukken, terwijl één van de banden zware slijtage vertoonde. Na het getroffen onderdeel voor de eerste race tijdig te hebben vervangen, werd de jonge Belg getroffen door een dubbele lekke band, waardoor hij voortijdig naar de pitstraat moest terugkeren. In de tweede race lag hij op een derde plaats, toen hij opnieuw werd getroffen door een lekke band.

“Uiteraard was Denis ontgoocheld omdat hij zijn prestaties van de trainingen niet in de races had kunnen herhalen”, besloot Marc Duez. “Maar zijn prestaties aan het stuur van de SEAT Leon bleven niet onopgemerkt. Denis Dupont heeft bewezen zijn plaats in TCR International te verdienen.”

Een goed voorteken voor het seizoen 2018.

 

(racb)

You may also like
In een notendop: (W)TCR
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
TCR Europe: met start in Spa!
TCR Europe: Gilles Magnus enige vertegenwoordiger van RNT