Home > #Hoofdnieuws > World Series 3.5 V8 trekt stekker eruit!

World Series 3.5 V8 trekt stekker eruit!

De World Series 3.5 besluiten dit weekend hun kampioenschap in Sakhir, Bahrein. En met 10 wagens aan de slag gisteren tijdens de vrije trainingen zagen bepaalde mensen de bui natuurlijk al hangen. Vandaag verscheen dan het verdict in de Italiaanse media. De organisatoren, de Spaanse groep RPM-MKTG, die vroeger zorgden voor de World Series by Renault, moeten zich schikken naar de onvermijdelijke realiteit: in 2018 gaan de World Series niet meer van start!

Er zijn te weinig teams, te weinig rijders en dus te weinig toekomstperspectieven. En eerlijk gezegd haalde het niveau van de competitie nooit meer dat van de “by Renault” hoogdagen toen men rijders als Ricciardo, Sainz, Kvyat, Magnussen en Vandoorne het tegen elkaar zagen opnemen, om er maar een paar te noemen. In 2002 zette Alguersuari (de vader van latere F1 rijder Jaime) de structuur op poten die later met Renault 11 jaar lang een uitstekende toeleveringscategorie vormde voor de F1. Maar na 2015 en de terugtrekking van Renault richtte de serie zich op het wereldkampioenschap endurance (WEC) en kon zich niet meer profileren als “toeleveringscategorie”.

Zien we hier al de impact van de nieuw aangekondigde Formule 3?

Misschien zien we hier al een “gevolg” van de komst van een ééngemaakte Formule 3. Vele teams zullen zich verdelen over de bestaande series als GP3, EK F3 of Formule Renault 2.0 om dan later op te gaan in de “nieuwe” F3.
En ondertussen wachten we op de uitkomst van de beperkte race in Bahrein om de nieuwe, en meteen ook laatste, kampioen van de World Series te kennen.

 

You may also like
20 jaar Formule 3.5
Rene Binder met de laatste…
World Series pole’s voor Binder en Isaakyan
In een notendop: GP3 – F2 – WS3.5 V8