Home > #Hoofdnieuws > Guillaume De Ridder, Rookie of the Year RX2

Guillaume De Ridder, Rookie of the Year RX2

In zijn eerste jaar in de rallycrossdiscipline heeft Guillaume De Ridder meteen indruk gemaakt. De Zelos-rijder nam deel aan het wereldkampioenschap RX2 – de wachtkamer van het World RX kampioenschap, de topcategorie van de discipline – en heeft niet alleen maar bijgeleerd. Hij werd namelijk derde in het kampioenschap, na stelselmatig opgeschoven te zijn in de hiërarchie! In Kaapstad (Zuid-Afrika) realiseerde hij afgelopen weekend zelfs zijn eerste algemene snelste chrono en won hij de kwalificatiemanche. Een technisch probleem stond een mooi afsluiter tijdens een knotsgek weekend helaas in de weg.

En toch zijn de prestaties van onze landgenoot, ingenieur bij Renault F1, niet onopgemerkt voorbijgegaan. Tijdens de prijsuitreiking die maandagavond werd georganiseerd in Zuid-Afrika kreeg hij immers de prijs van Rookie of the Year…

Guillaume De Ridder kon gebruikmaken van een gunstige context door in te stappen in de Zelos-structuur en goede raad te krijgen van Koen Pauwels. Nu nog concretiseren door een team te vinden dat aan zijn ambities beantwoordt voor het seizoen 2018!

You may also like
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
WRX: Vijf jaar lang ‘World RX’ op Spa-Francorchamps
De wegen scheiden voor World RX en Mettet
Wk Rallycross: uitstel voor elektrische wagens